27/03/2013

Manual de política

1 min

Analitzant els darrers casos d'èxits electorals (Mònica Oltra, Oriol Junqueras, Beppe Grillo, etc.) s'arriba a una conclusió clara: la millor carta de presentació per a un polític avuiés... no semblar un polític. Per això el principal repte dels polítics d'avui dia és desaprendre a ser polítics, reinventar-se, allunyar-se del clixé. Per ajudar-los una mica he elaborat un decàleg:

1) Almenys una vegada a l'any cal expressar una disconformitat amb els òrgans del partit. Si n'ets el president, la discrepància la pots practicar amb tu mateix.

2) Si tens alguna característica física no políticament correcta no s'ha de fer res per dissimular-ho, ans al contrari, serà una prova de naturalitat i autenticitat.

3) El compte de Twitter no ha de ser només corporatiu. I si tens alguna afició friqui molt millor.

4) Sempre has de dir que el teu pas per la política és temporal, que si aquest fos un país normal t'hauries dedicat a una altra cosa.

5) De tant en tant demana disculpes i digues que estàs disposat a dimitir, encara que siga mentida.

6) Totes les mesures contra la corrupció i la transparència sempre, sempre, seran insuficients i només un primer pas.

7) Criticar el PP és massa fàcil. El polític actual ha de tenir sempre a punt una crítica severíssima de la socialdemocràcia europea.

8) El polític d'ara no ensabona el seu auditori, el despista, el renya i l'alliçona. La teua primera obligació és ser imprevisible.

9) Vigila que el teu compte corrent no experimente pujades sospitoses.

10) Oficialment no tens assessors de comunicació. I aquest decàleg no l'has llegit mai tampoc.

stats