20/01/2011

'I love Bikes'

2 min

Baixo per la rambla Catalunya, encara mig adormit, quan un usuari del Bicing em frega passant a molta velocitat pel meu costat. Esquiva un cambrer, després un avi i finalment xoca contra una moto. En la caiguda fa caure tres motos més, l'última de les quals aixafa un nen i el seu peluix. La mare crida i ens hi acostem corrents. El nen encara respira i tots ens mirem tranquils. Potser s'ha trencat un braç o potser quedarà invàlid, però almenys està viu.

Després de dinar, veig circular pel mig del passeig de Gràcia una parella de guiris dalt d'una bicicleta d'aquestes que lloguen per als turistes. Pedalegen distrets, mentre xerren i fan fotos i no veuen venir un autobús que ha de frenar per tal de no atropellar-los, que s'enfila sobre la vorera i que acaba enclastant-se contra l'aparador del Vinçon. Per sort, la parella no ha s'ha fet cap mal i s'allunya direcció a la Pedrera.

L'endemà pujo en cotxe a casa d'un amic, a Vallvidrera, i a mitja carretera em trobo una filera de cotxes aturats. Baixo a veure què ha passat i veig un jubilat estès sobre l'asfalt, al costat de la seva Orbea de 26 marxes i 25 plats. Té fractures i múltiples contusions. Es veu que anava massa a poc a poc i tot sortint d'un revolt un cotxe… Tothom té pressa, així que truquem a una ambulància, deixem el cos del jubilat a la vorera i seguim carretera amunt.

Ja a mitja tarda, sortim a passejar amb els nens per Collserola quan ens topem amb un grup de mountain bikes . Ens apartem una mica i esperem que passin. Finalment, cap a quarts d'onze de la nit, el darrer ciclista creua davant nostre i s'allunya. Podem tornar a trepitjar el camí i seguir el nostre passeig però decidim anar cap a casa. Un parell dels nostres fills pateixen congelacions i a l'altre li han menjat una cama els porcs senglars.

stats