24/03/2011

Roda, impremta i hotels

2 min

Sense cap mena de dubte un dels grans invents de la humanitat són els hotels. Sobretot perquè en un hotel tots ens sentim, en certa manera, una altra persona. Caminem, mirem, parlem i dormim diferent de com ho fem a casa nostra. A més, acostumen a estar en edificis formidables, acollidors i plens d'històries que el temps va acumulant dins de les seves habitacions. Tinc la sort que un amic hi treballa i sempre que coincidim li demano que m'expliqui la darrera anècdota o alguna confidència escandalosa sobre alguna celebritat. L'altre dia ho va fer i m'ha donat permís per compartir-la si no dic el nom de la protagonista. Tan sols puc afegir que es tracta d'una dona de més de quaranta anys, nascuda a la península Ibèrica, de professió liberal i força coneguda.

La dona en qüestió estava allotjada a l'hotel, sola, quan ja cap al tard va trucar a recepció queixant-se d'un soroll que la molestava. Una mena de bbzzzzz que no la deixava descansar. Va pujar-hi el de manteniment, després el cap de recepció i finalment el meu amic. Van obrir el quadre dels diferencials, van examinar la calefacció, els desaigües, van fer silenci intentant localitzar el soroll i res de res. Perdoni, si no li importa la canviarem de suite. Així doncs, la dona va tancar la maleta i van sortir de l'habitació. Caminant pel passadís, però, es van adonar que el soroll caminava amb ells. Es van mirar estranyats i de cop la dona es va aturar. Paralitzada i amb cara d'haver comès un error imperdonable, va somriure morta de vergonya, va ficar la mà a dins de la maleta i de cop el bbzzzzz es va aturar. Perdó... Llavors va fer mitja volta i va tornar cap a la seva suite.

A l'hotel del meu amic, les apostes, teories i xafarderies sobre la naturalesa de l'objecte misteriós són el tema de la setmana.

stats