Des de la castellana
Misc 29/10/2011

La 'central lechera'

i
Carles Fité
2 min

Tots recordem aquella memorable roda de premsa de Pep Guardiola a l'estadi Santiago Bernabéu el dia abans de jugar el partit d'anada de la semifinal de la Lliga de Campions contra el Madrid de Mourinho. Entre moltes altres coses, va destapar que a Madrid existeix una central lechera. Sis mesos després, tot segueix igual. És a dir, per si algú encara ho dubta la central lechera existeix. I està en ple rendiment.

Fins ara han estat els creadors del villarato; del dopatge al vestidor blaugrana; dels comportaments racistes dels jugadors del Barça; de les seves habilitats per tirar-se i fingir; dels seus tractes de favor amb la UEFA, amb Jaume Roures i el calendari, i òbviament de tenir un entrenador i un cos tècnic que es passa tot el partit provocant i insultant la banqueta rival.

I ara què?, us preguntareu. Doncs bé, ara han entrat en una espècie de bucle i han decidit tornar a apostar fort pel villarato. I com funciona? Molt fàcil. Just acabar el partit del Barça, una sèrie de periodistes (ben repartits, des de columnistes fins a caps d'esports, passant per presentadors i tertulians) reben un missatge de text al seu mòbil en què hi ha una llista dels errors que l'àrbitre ha comès a favor del Barça. El dia del partit al Camp Nou davant del Sevilla, per exemple, van fer especial atenció en el fet que el club andalús havia comès vuit faltes i en canvi havia vist nou targetes grogues i dues vermelles, i que el partit s'havia allargat set minuts. Si feu una recerca per internet ho trobareu en diverses cròniques i columnes. I si feu memòria segur que ho vau sentir en més d'un debat televisiu.

I després del partit del Barça contra el Granada a l'estadi de los Cármenes, novament sona el mòbil. I el missatge ara destaca que la falta que acaba en gol no ho era, que Isaac Cuenca havia d'haver estat expulsat, que un fora de joc del Granada era en posició legal i sobretot que novament el rival es torna a quedar amb nou jugadors jugant contra el Barça.

I tot aquest esforç de la central lechera sempre necessita una empenta d'alguna veu autoritzada. Ahir en la roda de premsa prèvia al partit contra la Reial Societat, Mourinho hi va posar la rúbrica: "No ens podem relaxar, perquè som un equip que quan no juga bé, no guanya. Altres equips sense jugar bé, guanyen. Nosaltres no".

I amb tot plegat, us puc assegurar que una cosa m'ha quedat clara aquesta última setmana per Madrid. Tenen moltes ganes que el Barça perdi. Però moltes.

stats