Publicitat
Publicitat

DES DE LA CASTELLANA

Que difícil que és guanyar

Quan s’arriba en aquest punt on està el Barça és evident que s’han de demanar responsabilitats i s’han de prendre grans decisions. Però que el cicle s’hagi acabat no vol dir que no es doni importància al que ha passat, al que hem viscut i sobretot valorar que difícil que ha sigut aconseguir-ho. Que difícil que és guanyar.

En els últims deu anys el Barça ha guanyat 3 Champions, 6 Lligues i 2 Copes. Mentre que el Madrid només ha pogut aixecar 3 Lligues i 2 Copes. Rijkaard, Guardiola i Tito han competit amb uns jugadors extraordinaris que han fet gaudir els aficionats de la millor dècada de la història. Cada títol ha sigut contra rivals amb grans pressupostos, amb entrenadors especials i extremament motivats. Perquè en això del futbol tots volen guanyar.

Parlava després de la final de Mestalla amb un alt dirigent del Reial Madrid que se’n feia creus de la trinxada que s’estava fent a aquest equip blaugrana. Deia que el Barça no es mereixia aquestes crítiques i que el problema era que els seus seguidors estaven molt mal acostumats. I m’explicava que guanyar és molt difícil. I que ells millor que ningú ho sabien, ja que fa anys i anys que busquen la décima, invertint milions i milions, fitxatges, jugadors, entrenadors, secretaris tècnics... Però la glòria només se l’emporta un cada any. És evident que aquest equip necessita una bona renovació i que potser ja la necessitava l’estiu passat. Però aquest mateix equip ha de tenir tot el respecte i l’admiració que es mereix. Tot el món es va rendir al seu futbol i no els correspon marxar per la porta petita. I també ens ha quedat clar que l’exigència s’ha de demanar del primer a l’últim i que posar l’equip en bones mans és imprescindible. No val qualsevol per dirigir el Barça ni el millor jugador del món.

No és casualitat quins són els entrenadors que han arribat a les semifinals de Champions. Tenir l’equip en bones mans normalment és garantia d’èxit. Però, en el fons, per molt que exigim resultats cada temporada, no oblidem mai valorar que difícil que és guanyar. Costa molt, molt, moltíssim. Perquè guanyar és tan difícil que tothom ho vol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF