DES DE LA CASTELLANA
Misc 09/03/2013

No caiguem en la trampa

i
Carles Fité
2 min

No us enganyaré, viure a Madrid aquesta setmana no ha estat gens fàcil. Però també se'ls ha d'entendre, feia tant temps que no guanyaven dos partits seguits al Barça... Perquè, de moment, això és el que han fet, no ens tornem bojos tampoc. Bé, això i classificar-se per als quarts de final de la Champions. El problema és si entrem en el seu joc. I no hi podem caure.

L'any que guanyen la Copa del Rei és la millor copa de la història i quan ho fan amb la Lliga és una fita sense precedents, i quan el Barça és campió d'Europa és amb ajudes arbitrals i se n'hauria d'avergonyir. Escolti'm, ja n'hi ha prou. No perdem la perspectiva de les coses.

En l'última dècada el Barça té uns números increïbles: tres Champions i cinc semifinals consecutives, dos Mundials de Clubs, dues Supercopes d'Europa, cinc Lligues, dues Copes del Rei i cinc Supercopes d'Espanya. Val la pena recordar-ho sovint. No oblidem mai d'on venim. I el Madrid no juga una final de Champions des del 2002. Per tant, fa més de deu anys que ni final, ni Supercopa d'Europa, ni Mundial de Clubs, ni res. ¿I ara celebren de manera exagerada haver-se classificat per a la final de Copa del Rei i passar a quarts de la Champions? Que ho facin, i a veure com els va.

El Barça no està bé, i això preocupa. Esclar que sí. No s'ha de ser conformista. Però no cal tornar al passat i destruir-ho tot. La temporada està sent difícil pels motius que tots coneixem. Però la Lliga ja és al sac, només falta lligar-la perquè no s'escapi, i si el Milan és qui passa dimarts, mala sort, què hi farem. Després de cinc semifinals consecutives només faltaria que una temporada, i rodejada de lamentables circumstàncies, no es pogués perdre a vuitens.

Perquè, la veritat, si ens posem a pensar i a tirar enrere, jo prefereixo que el meu equip perdi i caigui eliminat al mes de març a vuitens de final de la Champions sent líder destacat de la Lliga que no pas que quedi fora de la Champions a la primera fase i acabi la temporada celebrant a l'últim instant una xilena que et classifica per jugar la Copa de la UEFA. Ep, i no fa tant, d'això.

Si a Madrid celebren guanyar el Barça i passar a quarts de final, l'únic que demostra són les urgències històriques i la necessitat de resultats que tenen a Europa. I que no em treguin el tema que tenen nou Copes d'Europa, perquè quan el Barça en tenia una ells ja en tenien nou. I el Barça ha multiplicat per quatre les seves i ells segueixen tenint-ne nou...

stats