Misc 31/08/2013

Cura d'humilitat al Reial Madrid

i
Carles Fité
2 min
Cura d'humilitat al Reial Madrid

Bale acabarà sent jugador del Madrid. I fa temps que ho sabem perquè les cartes estan marcades. Existia un pacte entre Daniel Levy, president del Tottenham, i el jugador gal·lès pel qual si l'equip de Londres no es classificava per a la Champions, com així va ser, el deixarien marxar si arribava una bona oferta, com així ha sigut. Sembla una operació senzilla que no hauria de tenir gaires complicacions per tancar-se. Però lluny d'això s'allarga fins a l'últim instant. Per què? Per una cura d'humilitat que el modest club anglès encapçalat pel seu president ha volgut donar al seu homòleg Florentino Pérez.

Les constants mostres de prepotència del Madrid han anat enfadant els londinencs. Preparar un escenari per a la presentació a la llotja del Bernabéu, posar a la venda a la web la seva samarreta sense haver firmat el contracte, que el jugador marxés a Marbella i Florentino el visités, són detalls que han fet enfadar molt Levy. I la seva venjança d'allargar l'agonia fins a l'últim dia no és cap broma: farà pagar una morterada per Bale que ni de bon tros és el que val i ha fet perdre al Madrid diners, prestigi i futbol.

Diners perquè no ha pogut vendre cap samarreta seva, ni incloure'l en cap anunci, ni generar més ingressos per la gira amb ell. Prestigi perquè un club com el Madrid no es pot permetre la imatge d'anar darrere d'un jugador desesperadament tot i l'oferta desorbitada i anar muntant i desmuntant escenaris. I futbol perquè demà jugarà el seu partit de Lliga i Bale encara no ha pogut debutar, ni ha fet la pretemporada en condicions i necessitarà un temps d'adaptació.

Tot això encara és més greu si ho comparem amb el Barça i el fitxatge de Neymar. La brillant tasca de fitxar-lo al juny va reportar diners, prestigi i futbol. Neymar va fer la gira i va permetre ingressar més diners, així com per exemple el recent i flamant anunci de Qatar Airways. Va guanyar la Confederacions ja com a jugador del Barça donant prestigi al seu nou club i no només ja ha debutat, sinó que, a més, ja ha guanyat el seu primer títol com a blaugrana.

Mentrestant un club modest com el Tottenham li ha fet fer tota una cura d'humilitat al millor club del segle passat.

stats