20/04/2011

Parades de mercat, bars de carretera

1 min

Els germans Roca regenten el segon millor restaurant del món i ens n'alegrem per ells, i també com a catalans conscients que això promociona la nostra cuina. I ho celebrem per alguna cosa més. El que ens explica la Trinitat Gilbert a la pàgina 35 és l'èpica dels fills dels amos d'un bar modest de carretera que han prosperat fins al cim de la cuina mundial. Necessitem històries d'èxit com aquesta, ens calen referents, exemples que encomanin l'optimisme i donin moral als partidaris de les apostes professionals exigents i de risc. I en tenim amb comptagotes, d'aquests casos, no només perquè l'èxit sigui a l'abast de pocs. També perquè el caràcter català és més discret i mentre en altres cultures gent que no ha progressat gaire fa creure que sí, aquí els que ho han aconseguit prefereixen no explicar-ho, per prudència i modèstia i què diran. Sort en tenim dels premis, o dels èxits evidents, per promoure la millor manera de fer avançar els negocis familiars. Sol haver-hi un esperit comú: quedar-se amb l'actitud dels pares, que si tenien petit negoci creien per força en l'esforç, el sacrifici i la passió per la feina, i afegir-hi formació, ambició, visió internacional i creativitat. Com els germans Font, que han convertit el negoci de parades de mercat familiar en la cadena de supermercats Bon Preu. El futur sovint té ganes de millorar el present, si hi poses talent i ganes.

stats