Opinió 21/08/2018

El 10% del llit

Podem canviar i experimentar, marcar-nos nous reptes i viure sensacions diferents, però al final sempre acabem dormint en el mateix racó

i
Bru Noya
2 min

Gràcies a un sistema de punts, no el de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, sinó els de fidelitat hotelera, vaig aconseguir una habitació molt espaiosa amb un llit 'king size'. Tan gran que potser el van portar en una gàbia, com si fos King Kong o en un gegantí camió de mudances, com l'home que pesa 350 quilos en ser donat d'alta d'un hospital a València.

Però només vaig utilitzar un 10% del llit. De tant en tant, estirava una mica la cama i sentir el frescor de la zona inexplorada. Però ràpidament, potser de manera inconscient, tornava a la meva posició de faraó en el seu sarcòfag. És com si el cervell estigués acostumat a les mesures i a l'espai del llit de casa, o com si fos el sergent dels marines Nicholas Brody (Damian Lewis) de la magnífica sèrie 'Homeland' quan, després de vuit anys de captiveri a l'Iraq torna a casa, com heroi de guerra, i es posa a dormir al terra davant la sorpresa de la seva dona. A més del cervell, el cos també té memòria. Esclar que sempre és millor acostumar-te a dormir en un espai reduït que no que t'hagin de lligar al llit o protagonitzar una portada tan infame com la del disc 'Mala mia' de Maluma.

Podem canviar i experimentar. Marcar-nos nous reptes i viure sensacions diferents. Però al final sempre acabem dormint en el mateix racó del llit. Encara que si vols que tot vagi millor comença per fer-te'l cada matí. Així ho ha explicat l'almirall dels Navy Seals (principal força d'operacions especials de la Marina dels Estats Units), William McRaven, en una conferència a la universitat d'Austin Texas. Així, tot i que hagis tingut un dia horrorós saps que a l'hora d'anar a dormir t'està esperant un llit ben fet i amb els llençols i coixineres ben estirats. Malgrat que després només en facis servir el 10%.

stats