Opinió 21/05/2019

L'erotisme d'un accent

Escriure bé és sexi i l'ortografia hauria de ser la millor carta de presentació per iniciar una relació

i
Bru Noya
1 min

Entre els sapiosexuals i els anortografofílics trio descaradament els primers perquè considero que l'ortografia és afrodisíaca, la sintaxi és sexual i un accent ben posat pot tocar la zona més erògena que existeix: el cervell. Tot i que entenc i accepto que l'anortografofília –la gent que s'excita sexualment amb les faltes d'ortografia– vagi en augment.

El més lògic, però, seria creure que un Whatsapp, un SMS o un anunci a Tinder ple de faltes pugui arribar a ser un inhibidor de la libido, una ruixada de bromur o una ingesta massiva de Prozac. És com obrir la porta de l'habitació i ensenyar un llit desfet. "Si vas a casa d'algú i no té llibres... no li facis l'amor", deia John Waters, el director de 'Pink Flamingos'. Igual per a les faltes d'ortografia. Una persona que utilitzi el punt i coma, aquesta delicada raresa, al WhatsApp hauria de ser per força atent, sensual i intel·ligent. Encara que això no està comprovat científicament, i si no que ho preguntin als correctors d'unes recents oposicions a Espanya per a professor de segona ensenyança on un alt percentatge dels candidats van ser desqualificats per faltes d'ortografia. Alguns, fins i tot, havien escrit en una prova 'tb' en comptes de 'també'.

Escriure bé ha de ser considerat sexi però sense arribar als extrems d'un 'grammar nazi'. Es pot falsificar la foto de perfil, mentir sobre l'edat o xatejar amb pijama però l'ortografia ha de ser la nostra carta de presentació, i sense enganys. En aquests temps de "km stas", "k fas" i "pk u vols", l’erotisme penja d'un accent.

stats