El desè cercle de l’infern

En un món de la música amb comentaris menyspreables com els de Cee Lo Green o Ten Walls i cançons plenes de referències sexistes, destaquen la trajectòria i les accions d’Elton John que actua al Poliesportiu d’Andorra el proper 18 de juliol

Hi ha música que desafina. I de quina manera. La cançó 'El taxi', del cubà Osmani García amb aliança amb Pitbull, pot ser la de l’estiu malgrat estar plena de referències sexistes. Ten Walls, una de les estrelles emergents de la música electrònica va publicar unes declaracions a la seva pàgina de Facebook on comparava homosexualitat i pedofília. Evidentment l’han deixat de contractar en algunes festivals com el Sónar de Barcelona. El 'raper' Cee Lo Green ha fet uns desafortunats comentaris a Twitter sobre una acusació d’abús sexual i ha estat acomiadat d’entrenador de la versió nord-americana de 'The voice'.

En una part d’aquest món que sembla gairebé el desè cercle de l’infern de Dant i on hi ha més dolents que a Gotham City, Elton John deu ser com la Mare Teresa de Calcuta. Tot i l’addicció, en el seu moment a l’alcohol i les drogues, compensada posteriorment amb les seves implicacions en concerts benèfics, i amb accions com ara la fundació de l’Elton John Foundation, una de les organitzacions més grans sense ànim de lucre que lluita contra la sida. O la petició perquè la gent fes boicot a la marca Dolce&Gabbana, després que els seus fundadors critiquessin l’adopció de criatures per part de parelles homosexuals, així com els ventres de lloguer i la fertilització 'in vitro'.

Ara actuarà a Andorra el 18 de juliol. Té una certa edat, menys marxa i una mica menys de veu, però no deixa de ser un dels grans noms de la història de la música. Així que espero no despertar-me tard, com la sonda Philae, i poder comprar les entrades per Internet. Això si no m’atabalo amb la informàtica i desitjant que el procés sigui més senzill que sortejar els 'spoilers' de l’últim capítol de la cinquena temporada de 'Joc de trons'.

Encara que després de veure’l no m’ha quedat clar si Jon Snow ha mort o no. I tampoc estic gens segur si per aixecar-me amb energia haig de prendre o no cafè. En la mateixa edició d’un diari explicaven, a la secció de societat, que els científics han descobert que és antidepressiu, bloqueja les molècules que agreugen els danys de l’estrès. A la secció de l’entrevista, una nutricionista deia que cal evitar el cafè i el sucre pel matí.

Així que l’únic que tinc clar és quina entrada intentaré comprar pel concert d’Elton John. La de 90 euros.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF