La Ruta Mariana

Andorra aposta amb força pel turisme religiós que inclou santuaris de França i d’Espanya, on un nou temari d’ensenyament situa Déu a l’origen del cosmos o de la formació dels estels

Una setmana malalt i semblo un científic de la URSS tancat en el seu laboratori des de l’inici de la construcció del mur de Berlín, un soldat japonès amagat a la selva que no sap que s’ha acabat la Segona Guerra Mundial o algú que ha rebut una dotzena d’electroxocs abans d’esmorzar.

Però em recupero. Gràcies als medicaments i al repòs. Tot i que segons el temari de l’ensenyament de la religió catòlica que ha aparegut publicat al Butlletí Oficial Espanyol (BOE) seria gràcies a Déu. El Big Bang o la formació dels estels són obra seva. Tot té un origen diví, menys el desconcert dels alumnes i la confusió dels mestres, especialment els de biologia, física i filosofia.
Perquè també hi ha afirmacions com ara "la incapacitat de la persona per aconseguir per si mateixa la felicitat". Hawking s’ha passat tota una vida investigant per res i quan jo anava a la universitat, Nietzsche va matar Déu però ara el ministre espanyol José Ignacio Wert l’ha ressuscitat. No per això he deixat de despertar-me cada matí amb la Mònica (Terribas) i l’he canviat per 'L’Albada' de Ràdio Estel; no m’he subscrit a 'Catalunya Cristiana' ni he encarregat el llibre 'Us porto al cor' recull d’articles de Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona. Tampoc estic pensant entre afiliar-me a Església Plural o a E-Cristians, ni el proper viatge que faré serà la Ruta Mariana. Tindria convalidat el santuari de Meritxell i em faltarien els del Pilar, Torreciudad, Lourdes i Montserrat.

Espero que no tinguin en compte la meva absència al 'workshop', que es va fer el mes passat a Fàtima, perquè el govern d’Andorra ha apostat amb força pel turisme religiós. Pot portar al Principat molts nord-americans perquè quatre de cada deu joves d’aquell país creuen que Jesucrist tornarà abans de l’any 2050. Va ser també en aquell país on George W. Bush va explicar que Déu volia que es presentés com a candidat a la presidència, i el primer president nord-americà, George Washington, va afirmar que “resulta impossible governar el món correctament sense Déu i la Bíblia”.

Recentment, a les Filipines sis milions de persones van assistir a una missa del Papa buscant el seu consol no a la terra sinó al cel. Jo no el vaig buscar quan dissabte passat em vaig quedar sense wi-fi o quan aquest dilluns va fer figa el Data Center d’Andorra Telecom. Només vaig pensar que Déu estava jugant als daus.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF