Mitjons blancs

Portar-ne de llana, fins el genoll i amb xancletes ha deixat, aquest estiu, de ser cosa de 'guiris' per passar a ser patrimoni dels adolescents

És el món a l'inrevés. Els adolescents que a l'hivern van sense mitjons a l'estiu en porten de llana, de color blanc, fins a sota el genoll i amb xancletes. És díficil fer observacions sobre el terreny i estadístiques perquè aquests personatges són difícils de veure a l'estiu ja que acostumen a passar-se les hores de sol estirats al sofà o al llit amb un mòbil a la mà, cara de pomes d'agres, contestant a les preguntes amb sons guturals i emanant una olor corporal pitjor que la de Falete sortint d'una sauna. En algunes ocasions se'ls pot veure arribant amb els pares a la recepció de l'hotel. Uns carregats com si fossin xerpes de l'expedició d'Hillary a l'Everest i el noi amb una motxilla amb el carregador del mòbil, la Play, la tauleta, dos allargadors i havent preguntat al pare si està segur que el wifi arribarà a l'habitació o a l'apartament.

Tot i la seva indiscutible habilitat manual-digital per comunicar-se per WhatsApp és incapaç de fer-se el llit o preparar-se l'esmorzar. Creu que la capacitat de la bossa de les escombreries és infinita, que el paper higiènic es regenera sol i que les ampolles d'aigua de la nevera estan plenes per obra i gràcia de Déu. També està convençut que totes les tapes del WC es baixen soles. No van a la platja tret que rebin un aute del jutge Llarena. Si hi van no es mouen de sota el parasol, tret que l'aute els obligui també a banyar-se perquè en cas de no fer-ho se'ls pot acusart de sedició, malversació i incitació a la rebel·lió. En aquest cas anirà a l'aigua amb calçotets sota el banyador.

Totes dues peces es quedaran després eternament a l'habitació, declarada patrimoni natural de la Unesco on els mitjons de color blanc i les sabates han creat un microclima, un ecosistema que sorprèn, fins i tot, els criptozoòlegs i els biòlegs. Allà hi trobaran material per poder guanyar un premi Nobel. El de medicina serà per Bomboo Kids, que anuncien els seus mitjons com antimicòtics, antibacterians i antivirals. Només falta que no es perdin a la rentadora i que no facin pudor.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF