Opinió 21/11/2017

L’estiuet

La manca de precipitacions també es pot atribuir als espies i pirates informàtics russos i gran part de la muntanya està seca i deshidratada

i
Bru Noya
2 min

Estic de l’estiuet que ha deixat de ser el de Sant Martí per abraçar tot el santoral i de l’abismal diferència de temperatura entre la nit i el dia fins al capdamunt. A aquest pas, i amb aquesta caloreta, Pitbull i Luis Fonsi convertiran una nadala en la cançó de l’estiu i ambientarem el pessebre en una platja d’Almería. Del dinar de Nadal, millor ni pensar-hi: es convertirà en una versió d’‘Un tramvia anomenat desig’, on un cunyat suat i amb una samarreta imperi com Stanley Kowalski destaparà secrets de família mentre ens posem el gaspatxo Don Simón per via intravenosa després de treure’l del congelador. Perquè a veure qui és el valent que es menja l’escudella i la carn d’olla.

La muntanya està seca i deshidratada. No és el canvi climàtic potser és cosa dels espies i dels pirates informàtics russos que ens estan desestabilitzant i que han deixat el procés català per ocupar-se de la meteorologia. No es descarta, però, que l’escalfament global sigui el responsable del reescalfament mental que estem patint. Ja no mirem la desfilada del Victoria’s Secret a la Xina sinó el cel, tot esperant que nevi. Perquè ja no confio amb els meteoròlegs i si en Bob Dylan. Estic a punt de comprar-me l’edició bilingüe, que acaba de sortir, amb les lletres de les seves cançons per allò de “no necessites un home del temps / per saber d’on bufa el vent”.

Ens adonem que continuem estan en mans de la naturalesa. Aviat hauran desxifrat el codi cerebral, el 2050 naixeran nadons genèticament modificats però no han inventat res per acabar amb la sequera. Ni per això ni per tenir bateria infinita al mòbil o menjar sense engreixar-nos, els que serien els grans avenços de la humanitat. Però no, els científics estan estudiant amb profunditat l’efecte de l’òpera sobre ratolins trasplantats del cor, no sigui que Mickey Mouse faci un infart quan escolti ‘La traviata’ i es provoqui un daltabaix a Disneylandia, ara que part de la campanya d’hivern d’Andorra Turisme es fa amb col·laboració amb The Walt Disney Company. D’ell diuen que, després de mort, el van crionitzar, és a dir que està conservat en un tanc de nitrogen. Ben fresc.

Entre això i que jo tinc el mateix talent per encertar amb el tema dels articles que l’esborrador de Santi Vila a la foto que presideix la pàgina web Govern legítim, estic convençut que ben aviat canviarà el temps i nevarà molt. Tant de bo.

stats