L’estació

Ara que a Andorra es construirà una nova terminal d’autobusos cal aprofitar per fer una instal·lació acollidora i que trenqui amb la tendència dels llocs deshumanitzats, foscos i freds

Es deu haver produït una conjunció astral de Saturn amb Urà a la casa quatre de l’horòscop. Vermaelen s’ha recuperat, l’aeroport de Barcelona tindrà wi-fi gratuït i a Andorra disposarem, abans de l’estiu, d’una estació nacional d’autobusos al Prat del Rull.

Ara només cal demanar que no sigui com la majoria: llocs terribles i deshumanitzats, tan foscos com la roba que porta el Cholo Simeone, plens de gent amb aspecte d’anar o venir de la verema a França, dormint en posicions de contorsionista, amb màquines de begudes que mai funcionen i que se t’empassen les monedes, lavabos on hi ha horrors que es millor no conèixer i sales on es podria filmar un vídeo del Partit Popular.

Hi pots tenir la mateixa sensació que Eduardo Noriega passejant per la Gran Vía de Madrid a ‘Obre els ulls’. I quan et creues amb algú, només acostuma a ser un aspirant a seguir els cursos de banderiller de la formació professional espanyola, amb recol·lecció del semen del toro amb les condicions d’higiene i temperatura adequades segons l’espècie, o un pensionista que et pregunta si l’autobús que va a Cuzcurrita del Rio Tirón passa per Cabra del Santo Cristo.

A tu si t’il·lumina un cartell al cap com Sherlock Holmes amb el pla esquemàtic, sobretot perquè les teves georeferències no van més enllà de Noves de Segre. A la taquilla dubtes de si et vendran un bitllet o sortirà Norman Bates amb un ganivet carnisser, el doctor House anunciant-te que tens uns lupus, un directiu de la UEFA posant-ne una multa perquè a la maleta portes un adhesiu amb l’estelada, o el dissenyador Mariscal que et vol encolomar una de les seves creacions. Però sobrevius. A la nova estació d’autobusos d’Andorra la Vella no et conformaràs amb sobreviure. Hi vols estar a gust.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF