Disfunció homeopàtica

Un intent d’acostament a aquesta teràpia alternativa que es mou entre la fe i l’escepticisme que ha estat frenat pel nom d’un dels seus productes

Sóc molt solidari. Conscient del deute milionari de la sanitat andorrana estic buscant alternatives per consumir menys medicaments. Descartades les opcions de la pota de conill, de la polsera Power Balance i de l’aigua beneïda he volgut mirar cap a l’homeopatia.

Fins ara m’interessava tant com la reducció de la producció de gas metà en els ruminants però el fet que estigui immersa en una crisi de reputació i que l’excloguin de les universitats, amb la supressió del màster a la Universitat de Barcelona que s'impartia des de l’any 2004, m’ha acostat a aquesta teràpia alternativa. Just ara, que s’ha reobert el debat sobre les seves evidències científiques.

De fet, ja utilitzo beuratges i tècniques ancestrals quan pateixo, entre altres, gastroenteritis o diarrees, i considero que una bona passejada, dedicar alguns minuts més a sopar o a dinar, mirar les estrelles o la lluna, i tenir una conversa distesa amb un amic pot ser una bona tasca de prevenció.

Consumidor de somnífers i d’ansiolítics, els he substituït per una tisana que porta, segons el que està escrit a la caixa, passiflora, griffonia, camamilla, valeriana i taronger amarg. I funciona. Aconsegueixo dormir algunes hores amb un cert benestar i no em calen unes pastilles que, a la llarga, poden ser més perilloses que una recepta culinària del rei Joffrey a ‘Joc de trons’.

Quan ja estava a punt d’abocar-me definitivament, a més de l’homeopatia, a l’acupuntura, al reiki, la fitoteràpia, i a les flors de Bach, ho he deixat córrer. Home previsor, m’he començat a informar, coses de l’edat, dels medicaments homeopàtics contra la disfunció erèctil. N’he trobat un que comercialitza Adelmar Pharma Gmbh que es ven a 25 dòlars més despeses d’enviament per Amazon. L’anuncien com el tractament definitiu per als problemes d’erecció. A mi, però, m’ha fet perdre la fe en l’homeopatia. Es diu Pollon.

EDICIÓ PAPER 16/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF