Animals de costums

Malgrat els múltiples avenços tecnològics, continuem sent vulnerables

Podem acceptar que el sopar d’empresa de Nadal es faci el mes de novembre, que les il·luminacions s’instal·lin a l’octubre, que el Bus Exprés et feliciti les festes des de l’1 de desembre, que et toqui, amb l’amic invisible, una ampolla de licor d’arròs bomba de xocolata, però aquestes festes s’han de viure sense experiments.

Res de viatges a la Terra de Foc ni receptes inspirades en Ferran Adrià. I els regals han de ser útils. No em cal una crema per a la cara feta de pols de meteorit, un raspall per rentar-me-la marca Clarisonic fabricat a Seattle i que, segons diu Oprah Winfrey, li ha canviat la pell o l’Sleep Cycle, que analitza les fases del son.

Em continuaré llevant amb el despertador de sempre tot i que deu ser menys traumàtic utilitzar el 'wake-up lights' que emet llum i so mitja hora abans d’aixecar-te perquè t'hi vagis acostumant. Seguiré sortint a córrer amb l’equipament de sempre malgrat el 'powerweb', aquestes bandes de poliuretà termoplàstic que inserides a punts clau de la roba d’esport i ajustant-se al moviment del múscul aconsegueixen conservar energia per aportar més potencia en l’exercici.

Conservaré el meu rellotge de sempre encara que n’hagi sortit un equipat amb 'satellite wave system'. I carregaré el mòbil amb l’endoll i el cable de sempre. Hi ha una jaqueta d’Ermenegildo Zegna amb uns panells solars al coll que et permet recarregar el mòbil i una altra de Tommy Hilfiger que porta els panells solars a l’esquena.

Poca utilitat, però, han de tenir aquests dies a Andorra, en què pràcticament no veiem el sol. Perquè malgrat els avenços tecnològics, seguim sent molt vulnerables. Es continuen rebentant canonades que deixen més de dotze hores sense aigua una part de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, es continuen fent cues per entrar al Principat des d’Organyà, es continuen produint col·lapses pels vehicles que s’aturen a posar cadenes i continuem esperant a l’últim moment per anar a fer les compres de Nadal. Som animals de costums. Però si es produeixen més avaries de telefonia fixa com la de dilluns passat, que va afectar 30.000 usuaris, potser si que m’acabaré autoregalant la jaqueta amb panells solars.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF