22/09/2011

"Sóc un xarlatà"

2 min
Tothom s'atreveix amb el tonto. Ningú amb el poderós.

Fets i deixats estar: els homes catxondos acostumen a ser físicament desordenats. Ell arriba impecable: camisa planxada, tirants a lloc. Hi ha la mà d'una estilista, i també un passat de metge de bata blanca: Què va ser l'últim que vas curar? He curat la majoria de l'humanitat retirant-me de la medicina. I tu, et mediques sovint? No. Ni tan sols prenc anticonceptius: em vaig fer una vasectomia i vaig deixar les pastilles. Però abans vas tenir tres fills? Sí. I què? No sóc bon pare. Sóc un calavera i m'agrada massa el rock'n'roll.

RAJOY I POLANCO. El Wyoming parla molt i ràpid. I sempre té alguna cosa a afegir. Ets un xarlatà? Sí. És una condició anatòmica. No calles mai? Prefereixo el silenci aliè: que callin els altres per ser testimonis del que jo dic. Què passa quan parles i la gent no riu? Hi ha qui es posa de molt mala llet -i ara són majoria-. Com pinta el futur? Per a mi molt bé, per a la majoria molt malament. Totes les mesures de Rajoy em beneficien, però són tremendament injustes. Si guanya el PP, s'acabarà l' Intermedio ? S'inclina cap a mi com volent ser discret, i diu en veu baixa: Aquesta gent pressiona molt. I angoixa. Van intentar posar a la presó Polanco i Cebrián. Fa una pausa i remata: Així, sense més, per la cara.

LES DONES I FRANCO. Té nom de domador d'elefants. O de faquir de circ. Què tens d'aventurer? Tot. I en tots els sentits possibles. A tu t'agraden molt les dones, se't nota. T'ho han dit mai? Els senyors no parlen d'aquestes coses. Alguna queixa? Cap. Les dones sempre han estat infinitament generoses amb mi. I tu amb elles? Jo he estat obligat: m'han estimat molt i si no ets un fill de puta has d'estar mínimament a l'altura. Què tens que agrada? No em veuen perillós: saben que no sóc un violador ni un maltractador. Però a la vegada hi ha qui pensa que ets un torracollons, oi? Sí. Jo ara vaig pel carrer i la gent em crida: VIVA FRANCO!

MENTIDES I ERrORS. És un rebel amb causa i fa cara de geni contingut. Pensa ràpid i dispara a ritme de metralladora. Crítiques, reflexions, gags i molta conya sobre la seva persona. Tens un bon concepte de tu mateix? Sí. Em sento per sobre de molta gent en les coses morals. La gent en general és molt més mesquina que jo. I això em tranquil·litza. Et mous bé en l'error? Jo visc en l'error permanent. Però no menteixo. Puc estar equivocat, però transmeto la meva veritat. Vius de la polèmica? No. Però visc immers en ella. Tothom s'atreveix amb el tonto. Ningú amb el poderós.

HUMOR I ZEBRES. El Chechu fa riure sense voler, és un paio magnètic. L'humor dolent també és intel·ligent? Sí. l'humor sempre és un acte d'intel·ligència: les zebres no fan humor. Ets molt intel·ligent, tu? No. Si fos intel·ligent no seria un xarlatà. T'hauria agradat ser un paio seriós? Sí. Però aquí ningú és el que vol: els filòsofs volen ser humoristes, els humoristes filòsofs i el polítics graciosos. Tens deutes? No. Sóc un home formal. I responsable? No, però no tinc maldat. Mala llet sí que en tens? Sí. I m'estic convertint en un rondinaire. Cada cop aguanto menys l'estupidesa: ja no em queda temps per aguantar segons què.

stats