01/09/2011

Molt soroll i poc xou als premis MTV

2 min
De festa: Molt soroll i poc xou als premis MTV

S'aixeca el teló i es veu un xavalot desarreglat: tupè, patilla, samarreta blanca, barba mal afaitada, maneres vulgars. Es fa dir Joe Calrone . Apareix fumant i explica que és l'ex de Lady Gaga. "Em va deixar perquè diu que amb els homes tot comença bé, però que després tots ens tornem mig bojos".

Així va arrencar la gala dels premis MTV, celebrats al Nokia Theatre de Los Angeles. Res de llums encegadores, música a tot gas i espectacle. Lady Gaga va renunciar als vestits de carn i a les plataformes de 30 centímetres per canviar de sexe: la mare dels monstres va adoptar un alter ego més a prop dels escura-xemeneies de Mary Poppins que del surrealisme i la sofisticació a les quals ens té acostumats a cada aparició seva. Volia sorprendre i va confondre. I aquesta va ser la tònica d'una gala musical que any rere any reuneix els principals noms del món de l'espectacle.

Primeres files

A les primeres files hi havia tota l'artilleria disposada: Jaz Z i Kanye West (junts acaben de firmar un dels discos de l'any), Katy Perry (tres canvis de vestuari, tres modelets absurds), Adele (mirada en xoc, totalment desconcertada), Katie Holmes (sense Tom Cruise ), Justin Bieber (amb una serp enrotllada als dits com a complement), Britney Spears (vestit massa curt, somriure sospitós), Russel Brand (amb dues copes de més). Al públic, centenars d'adolescents embogits a dues passes de les seves grans icones i damunt l'escenari no hi ha presentador. Aquest any MTV ha decidit renunciar a la figura del conductor per anar a buscar només moments televisius d'impacte. Bé, si no fos perquè van costar d'arribar i van ser comptats.

Un el va protagonitzar Beyoncé . Enfundada dins d'una jaqueta de lluentons liles i la melena rossa a l'aire va sortir a actuar salvatge i radiant, anunciant que estava embarassada. Al pati de butaques, el pare de la criatura (Jay Z) s'alçava i ho celebrava. Una estampa de família feliç i triomfant que el dia següent es catapultava a la portada de tots els diaris prenent el protagonisme als guardonats de la nit. En la mateixa línia del canal musical, que ha renunciat a la música pels realities , aquesta nit la música i l'espectacle van quedar relegats a una discreta segona posició. Qui va guanyar què?

Guardons i astronautes

Doncs això: Brtiney Spears, estranyament desubicada al llarg de tota la cerimònia, es va emportar el guardó al millor vídeo pop femení i Justin Bieber i el seu nou pentinat van guanyar el premi al millor vídeo pop masculí; Lady Gaga al millor vídeo musical i millor vídeo amb missatge i els Foo Fighters van recollir el premi al millor videoclip de rock'n'roll. No hi va haver discursos d'agraïment, ni moments graciosos o emotius. Ni tan sols quan van fer el seu homenatge a Amy Winehouse . Tampoc hi va haver interrupcions, ni sabotatges. La gala va quedar marcada per la rapidesa, la poca ànima i el poc gust en moments puntuals. I ho saben tots els que la van mirar i que van convertir aquesta entrega de premis en la més vista de la història de la MTV: 12 milions de persones.

stats