Publicitat
Publicitat
image-alt

GUERRILLA URBANA

BIBIANA BALLBÈ

Rilke, un restaurant per quedar-s’hi a viure

El Rilke ocupa l’espai on tothom voldria viure. Un imponent entresol al bell mig de l’Eixample, tocant al passeig de Gràcia. Just al centre de tot. Terres hidràulics, diferents sales, espais privats, un...

Yurbban, el carisma d’una ciutat

La zona compresa entre el carrer Trafalgar, el passatge de les Manufactures i Sant Pere Més Alt, és el nou place to be a Barcelona. Start-ups, cafeteries, lofts, art, restaurants i hotels. Vida non-stop....

L’Olivé, hi entres i ja no en vols sortir

Les persones fan els llocs. La seva personalitat, el seu carisma i les seves virtuts acaben impregnant tot allò que creen i lideren. L’Oriol Olivé respira alegria pels quatre costats: simpatia, amabilitat,...

Mako, el luxe de la simplicitat

Quan un local t’enamora abans d’entrar-hi pel disseny de la seva targeta és que tens les de guanyar. I quan saps que a darrere del disseny hi ha el nom de Mario Eskenazi, tens la jugada assegurada. El Mako...

Blanc, menú més una sessió de ‘spa’. ‘what else’?

Una façana de les que imposen, moqueta a terra, daurats a les baranes i una passarel·la llarga que et prepara per accedir a un dels grans hotels de Barcelona: soc al Mandarin. Olor de confort, sensació de...

Parking Pita, un fenomen del boca-orella

És diumenge. El passeig de Sant Joan vibra: vital, alegre, energètic. Davant meu apareix un espai industrial amb molta solera: una mostra de bon gust en tota regla del qual segur que heu sentit a parlar...

Flash Flash,la màgia d’un clàssic de les truites

Són els anys 70. Barcelona brilla. La Gauche Divine està en el seu moment més àlgid. Cultura, diversió, celebració. I dos amics -Leopoldo Pomés i Alfonso Milà (fotògraf i arquitecte)- es llancen a obrir un...

El Til·ler, xxxt... no ho expliqueu a ningú

L’últim divendres de l’any. Un d’aquests dies que de manera natural fas balanç. De l’any, dels objectius assolits, dels temes pendents, d’aquells que fa mandra matar, d’altres que incomoden, i d’alguns que...

Sugoi,la genialitat de la senzillesa

L’amor pel purisme, per l’excel·lència. Per la disciplina i per la dedicació. Per la feina ben feta. Per cuidar els detalls i emocionar amb el resultat. Per sorprendre amb el contingut i amb les formes....

Alma, la sensació d’una nit de reis

Tots hi estarem d’acord: una de les millors parts de dormir en un hotel és la sensació de nit de Reis (ja, d’adult) de saber que el dia següent t’espera un llarg i gustós esmorzar. Aquella barra de fruites...

Zuu,un club ple de calaveres

Cert aire canalla; un toc burlesc. Poca llum. Sostres baixos. Moqueta, butaques molsudes, plantes, cortines, vellut. Sensació de misteri. Música, dansa, espectacle i acrobàcies meravellosament combinades....

Koy Shunka,el millor japonès del país

Aquella barra. Aquella aroma intensa. Aquell xef. Aquella fusta. Anar al Koy Shunka és una experiència total. Segurament tothom està d’acord que és el millor japonès de la ciutat i fins i tot del país....

Roca Bar, una cosa única està a punt de passar

Entrar aquí és com entrar a casa. Durant una època vivia a la vora i era com l’extensió del meu menjador. Fins i tot hi vaig arribar a viure durant un mes. Tot un experiment sociològic: 31 nits, més de 165...

Bicnic, pícnic gastronòmic al mig de la ciutat

El carrer Girona de Barcelona s’està posant interessant. A punt de convertir-se en una via per a vianants, hi comencen a obrir botigues, restaurants i locals que val molt la pena descobrir. Just al costat...

Disfrutar, un passaport a la felicitat

Vint-i-cinc plats. Sis postres. Tres hores d’àpat. Aquest és el resultat d’entrar a jugar al Disfrutar. Perquè aquesta és l’actitud amb què t’hi plantes: quan reserves taula, saps que hi vas a tastar, a...

Hostal Empúries,viure en una constant sorpresa

Hi ha llocs, com també hi ha persones, dels quals t’enamores sense adonar-te’n. El primer contacte resulta familiar, com si fos de sempre. Hi estàs bé, t’hi sents a gust, et fa millor, et fa sentir a casa....

Hotel Brummell, abans d’entrar-hi ja ve de gust tornar-hi

Travesso Barcelona amb la moto. Plou. Tot és moll i vaig poc abrigada. Casc en mà reconec els llums de neó. Miro a dreta i esquerra, creuo i em faig la primera foto just a sota les lletres que diuen “Hotel...

Box Barcelona, punt de trobada d’esport i cultura

Imagina’t un espai que és un punt de trobada de l’esport i la cultura de la nostra ciutat; imagina’t un lloc que escenifica la relació i interacció que existeix entre tots dos mons. Imagina’t un local que...

Yakumanka, Una ‘cevichería’ salvatge

Entres i la primera impressió és impactant: color, aglomeració, impactes per tot arreu. L’ambient general et transporta al mar: peixos, colors blaus, cordes marineres. Quatre passes més endins, t’adones que...

Casa Nova, el pa amb tomàquet ho fa tot més bo

Ocupa un lloc excepcional al bell mig del Born. Carrer del Rec cantonada amb el passeig del Born. El mític Sandwich & Friends ha donat pas a Casa Nova: un local que creua la modernitat amb la tradició i fa...

Abaixar les revolucions abans de vacances

A punt de començar les vacances, podem començar a abaixar les revolucions amb una escapadeta a Le Méridien Ra Beach Hotel & Spa. A primeríssima línia de mar de la platja del Vendrell, a 40 minuts de...

El rigor i delicadesa de Romain Fornell

Després de 13 anys d’èxit rere èxit el Caelis s’ha traslladat: del Palace a l’Hotel Ohla Barcelona. Nou entorn, nova etapa, nous plats: no perd l’essència, però es renova i s’actualitza. Les noves etapes...

Això és estiu, això és vida!

L’última vegada que hi vaig anar va ser en un casament. Un dels bons, d’aquells que s’allarguen i que el dia següent només recordes vagament el que hi va passar. Tres mesos més tard i després que tothom en...

Amanides hawaianes i altres fusions

No fa gaire que tots els restaurants de moda de la ciutat han afegit un nou plat a la seva carta: els poke bowls. Amanides exòtiques que incorporen peix cru amb arròs i un grapat de toppings saludables:...

Un japonès on sempre ve de gust anar

És dimarts després de moltes hores de rodatge. El dia ha començat a les 6 i just fa 5 minuts que el rec ha fetstop: més de 15 hores sense parar. Amb el plaer de la feina ben feta em concedeixo el desig...

Menjar una porqueria de les bones i cap al llit

Després d’un llarg dia de reunions només tinc ganes i forces d’una cosa: menjar una porqueria de les bones i ficar-me al llit. Perdre el món de vista. Fa dies que tothom en parla. Així que avui és EL dia de...

Un petit oasi per als plats de Jordi Cruz

És com entrar a casa. Privat, íntim, còmode. Cap excés, res fora de lloc, tot al punt. Elegància, art, criteri. Perfecte per allunyar-se del moviment de Barcelona tot i estar just al mig de la ciutat. Un...

¿El millor restaurant xinès de la ciutat?

Auguro una febre similar a la dels japonesos. I aquest cop serà a cop de restaurant xinès: actualitzat i modernitzat. A Barcelona les últimes inauguracions han estat sonades. I ahir va ser el torn del Fan...

A partir d’ara ‘bar’ s’escriurà amb ‘v’

És dissabte, fa bon temps i ve de gust estar al carrer. I la veritat és que no se m’acudeix un pla millor que un grapat de foodtrucks, música de fons i una bona terrasseta. Per sort ja no és necessari que...

El millor peix cru del món

Decidit, no cal buscar més. El 99 Sushi Bar és el millor restaurant de fusió japonesa i mediterrània de Barcelona. O, si més no, en surto amb la sensació que mai havia tastat un sushiigual. Les peces són...

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Següent >