02/02/2012

"Era un home de criteri i pensament lliure i d'intel·lecte insubornable"

1 min
Fabián Estapé rebent un premi en la seva llarga carrera de comunicador.

PERIODISTAEls nivells de complicitat que va aconseguir Fabián Estapé amb l'audiència de Catalunya Ràdio van ser molt elevats, coincidint amb la secció de lliçons d'economia recreativa que vaig tenir el goig de compartir fa anys a l'emissora. S'explicava molt bé en temes molt difícils de fer entendre. Era un gran comunicador i tenia un gran sentit de l'humor. Tots els ingredients necessaris per fer-se escoltar. Però això venia avalat per uns coneixements d'economia i política de cultura enciclopèdica. Tenia una memòria prodigiosa.

Crec que molt bona part d'aquell èxit, que la gent encara em recorda, es basava en el fet que era un home de criteri i pensament lliure. Sempre partia des de la més absoluta independència. Era d'un intel·lecte insubornable. No anava amb embuts.

Josep Cuní va dur Fabián Estapé a Catalunya Ràdio, i a mi em va semblar que havia de tenir un espai propi, que no podíem desaprofitar la seva immensa experiència. Jo vaig experimentar un enorme plaer. Entre les seves publicacions, el 1996 va publicar un llibre recull.

Bagatge docent

I tot aquest bagatge ve donat per la seva gran experiència acadèmica i docent en ciència econòmica. Va ser degà entre 1962 i 1965 de la Facultat de Ciències Polítiques i Econòmiques de la Universitat de Barcelona (UB), catedràtic i rector en dues ocasions.

També cal recordar els reconeixements que ja va recollir en vida, que van ser molts. El 1990 ja va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1995 el premi Jaume I d'economia. Va ser, en definitiva, una d'aquelles persones que aixequen el llistó d'un país sencer.

stats