Publicitat
Publicitat

BON DIA

El Barça, més enllà de Pedro i Piqué

DEMÀ PASSAT comença la Lliga, però des que les televisions, les seleccions i els clubs van canviar cromos i van crear la competició perpètua, ja fa anys que a la primera jornada no estrenem res. Piqué va apagar els llums de la festa posttriplet enrecordant-se de Cristiano, aconseguint la remarcable fita que els seguidors de la selecció espanyola el xiulessin vestint la samarreta de la roja. I ha començat igual però amb un linier. Aquest any l’espera una rebuda triomfal als camps de Primera. Això sí, si els xiulets el motiven, tindrem un Piqué encara més motivat que l’any passat.

Se n’ha anat Pedro, integrant i protagonista de la temporada perfecta del sextet. Sap greu que Pedro no s’hagi aplicat a ell mateix el que Messi li va dir a Alves, “On estaràs millor que aquí?”, i ja veurem si amb Mourinho troba els minuts que busca. La seva sortida torna a posar el focus a La Masia: ¿hem vist una collita irrepetible, o només cal tenir un entrenador que s’atreveixi a posar gent que val? ¿Aquesta collita ha fet de tap? ¿La Masia no ha estat ben governada o és un model de producció que no s’adapta a un mercat de menors? I, sobretot, ¿el soci vol que n’hi hagi com a mínim sis de casa en cada alineació, o era una posa?

Sí que hi ha un fenomen indiscutible: és tan gran el cicle de títols del Barça que mai hi havia hagut tanta gent feliç amb les seves derrotes. Per a tots aquests haters, i pel debat de La Masia, o el de l’atac a les identitats nacionals sense estat, promogut per la UEFA i instigat per l’estat espanyol, el Barça ha d’actuar d’acord amb la grandesa que ha assolit. Per això serà imprescindible que el govern del club sigui eficaç i tingui discurs ara que té el suport de la majoria que va anar a votar. Repetir el triplet sembla estadísticament impossible. Però si el Barça no té els peus de fang, no té per què inquietar-se.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF