ANA CEREZO
ANA CEREZO

Posa pebre a la vida!

El pebre vermell en pols, també conegut com a 'pimentón', és possiblement un dels condiments més saborosos i aromàtics que dona la terra. Originari d'Amèrica, és present en infinitat de receptes i plats...

Blanc i rosat, colors d’estiu

A poc a poc els prejudicis que històricament han acompanyat els vins blancs i rosats cauen pel seu propi pes. Que si fan mal de cap, que si només els agraden a les dones, que no són de prou qualitat.......

Blanc, refrescant, deliciós i saludable

És segurament un dels plats més refrescants i recomanables ara que comença la calor. El gaspatxo, un àpat típicament ibèric, s’ha fet un lloc preferent en la dieta mediterrània. Especialment a l’estiu. La...

Dolça i sexy

És una de les fruites més saboroses que tastareu mai. Carnosa, dolça i suculenta. Vermella, aromàtica i suau. N’hi ha de diverses varietats, però la picota és sens dubte la millor, la més bona. Ara que és a...

Un any d’il·lusions

Just fa un any, el maig del 2017, neixia la Casa Extremadura d’Andorra, una associació amb dos objectius principals. El primer, donar a conèixer al país la cultura, gastronomia i tradicions d’aquesta...

Tomàquet fins a la sopa

Us heu parat a pensar mai d’on prové el tomàquet amb el que es guarneixen les pizzes, s’elabora el quètxup o es produeixen els daus de brou concentrat? Molt possiblement es tracti de matèria primera...

DO Ribera del Guadiana, vins per descobrir

Tot i que sovint passi per alt, Extremadura és una de les regions que produeix més vi de la península Ibèrica. S’hi cultiven nombroses varietats. Les més habituals, en vins negres, són l’ull de llebre, el...

‘Tortas’: formatges per sucar-hi pa

Hi ha formatges que es mengen amb coberts, d’altres que s’agafen directament amb els dits i, finalment, els cremosos que precisen d’algun element més o menys eficaç per no regalimar-ne ni una gota. Als qui,...

Olives per llepar-se els dits

Diuen que fan somiar. Que creen addicció. Que menjar-ne massa és de gormands. Fals tot plegat. Una bona tapa d’olives és un dels aliments més saludables que ens dona la terra. Els beneficis per a la salut...

Cerveses artesanes que has de provar

Anar de canyes és d’obligat compliment per assaborir l’autèntica Extremadura. És cert que es tracta d’una activitat comuna en molts altres llocs, però al sud d’Espanya és especialment intensa i interessant....

Triar un bon pernil

Per als qui no em coneixeu, em presento. Em dic Ana i soc la presidenta de la Casa d’Extremadura d’Andorra. Possiblement molts de vosaltres heu visitat la meva terra en alguna ocasió. Als que no ho heu fet...