10.000 passos

Celebro els impostos sobre begudes ensucrades, energètiques o gasificades i les imposicions al menjar escombraria

Un bon amic m’explica que, plogui o no, s’ha proposat fer un mínim de 10.000 passos cada dia. Un hàbit saludable més vell que l’anar a peu -mai més ben dit- que a poc a poc, des de fa uns anys, es generalitza per plantar cara al sedentarisme. Diverses aplicacions per a mòbils faciliten la pràctica d’una activitat que massa sovint oblidem. I això que caminar és de les poques coses gratis que encara ens queden!

Espero que la moda d’estar en forma no sigui passatgera. L’Ignasi, el meu amic, ho té clar. Deu mil passes a bon ritme equivalen a cremar prop de 500 calories. I més de 15.000 ja es pot considerar un excel·lent exercici aeròbic equivalent a una bona estona de gimnàs o entrenament. Això si, no s’hi val a fer-ho de tant en tant. Ha de ser cada dia. Com?, amb menys cotxe i més sabata.

Sigui caminant o amb qualsevol altra activitat l’objectiu d’exercitar-se és bo. No tan sols per mantenir a ratlla els plecs de la panxa, també per esvair cabòries. A més, fer-ho a l’aire lliure compensa la carència de vitamina D que segons els metges ara resulta que ens manca a tots per l’excés de zel a l’hora d’exposar-nos al sol. D’això de les advertències mèdiques, però, ja en parlarem un altre dia.

 

La “mens sana in corpore sano” és cosa de cadascun de nosaltres, efectivament, però ajuda que les nostres administracions i les iniciatives privades ens engresquin. Més enllà de campanyes de conscienciació institucionals i de la pràctica de l’esport, dono la benvinguda a l’obertura d’establiments d’alimentació sana, els restaurants amb menús saludables i les paradetes de batuts “detox”. I tot i que encara són molts els que no hi estan d’acord, celebro els impostos sobre begudes ensucrades, energètiques o gasificades i les imposicions al menjar escombraria. Més enllà de la finalitat recaptatòria, són bones mesures per combatre, en funció de la càrrega calorífica de cada producte, el sobrepès i l’obesitat.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF