Qui és més gormand, el que bufa o el que es crema?

Andorra la Vella ha estrenat enllumenat. La capital havia de brillar amb llum pròpia, tal com havia promès el nou consolat fa tot just un any

Un any més la Puríssima ha aixecat el teló de la temporada. El llarg pont que celebren els veïns del sud és la casella de sortida a un hivern que a priori s’augura positiu, malgrat que sempre hi ha qui es queixa, qui plora i qui posa en entredit tot allò que passi al seu voltant. Diguin el que diguin, però, els carrers del país fan goig. Bon ambient, gent i moviment. Un còctel que ajuda a pujar l’autoestima del país i, de retruc, dels qui continuem creient que Andorra no s’acaba.

Enguany Andorra la Vella ha estrenat enllumenat. La capital havia de brillar amb llum pròpia, tal com havia promès el nou consolat fa tot just un any. Copsat l’ambient a peu de carrer no hi ha dubtes que s’ha aconseguit. Leds i decoracions agradaran més o menys, però el reclam és evident i l’efecte capitalitat en surt reforçat.

Benvinguda temporada d’hivern. Endavant amb els prolegòmens de les festes de Nadal. Però compte, amb planificació a mig i llarg termini i un relat coordinat a les set parròquies del país. La proliferació de mercadets, poblets, pessebres i altres atractius més o menys nadalencs poden acabar embafant. Ens hem acostumat als excessos però tampoc es tracta d’endinsar-se en una espiral. Com diu un bon amic meu, qui és més gormand, el que bufa o el que es crema?  

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF