Retrat d’un país amb avantatges de poble

Sortir a la tele, quan es tracta de programes d’entreteniment, és d’agrair. Andorra no és tan obscura i caòtica com alguns la pinten. Ho veurem a 'El foraster' de TV3

Ha estat aquesta setmana. Me l’he creuat de cara un parell de vegades. Una, davant el comú d’Andorra la Vella. L’altra, a l’avinguda Príncep Benlloch. A l’altura del carrer de la Vall. El seguia una càmera i diversos tècnics. Caminava de pressa, micròfon en mà, com cercant alguna anècdota o personatge. Algun fet que contar o alguna persona amb qui parlar per explicar als catalans que a Andorra, tot i ser un país, encara s’hi conserva l’esperit de poble.

Quim Masferrer, el desacomplexat presentador del programa 'El foraster', ha rodat escenes pels carrers i camins del Principat que de ben segur no deixaran apàtic a ningú. La presència de l’equip d’aquest espai de TV3 no ha passat desapercebuda. Durant els dies que s’ha passejat pel país, Masferrer ha aixecat més atenció que la suma de totes les sessions plenàries dels set comuns al llarg d’un any.

Sortir a la tele, quan es tracta de programes d’entreteniment, és d’agrair. Retratar un país amb avantatges de poble -o un poble amb avantatges de país- ajudarà a explicar que Andorra no és tan obscura i caòtica com alguns la pinten. Que aquí, en la majoria de cases, encara s’hi fa vida de poble. Que més o menys tothom es coneix. Que entre les muntanyes hi ha camins, horts i camps llaurats. Carrers, escoles i semàfors. Biblioteques, botigues i despatxos. Que la gent és ben normal. De carn i ossos, vaja. Que no som, afortunadament, cap estat paranormal.

No he parlat amb ell, però estic convençut que Masferrer s’endú una imatge diferent a la que tenia d’Andorra abans de fer-hi de foraster. Un paquet d’experiències i records que el dimecres 28 de juny ens agradarà compartir amb els 800.000 espectadors que solen veure aquest programa líder d’audiència de TV3.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF