Polítics prescindibles

La iniciativa de la societat civil deixa en evidència la inacció de mandataris i dirigents de tot pelatge

La suposada ingovernabilitat d’Espanya -continuo pensant que els socialistes acabaran fent un acte de presumpta responsabilitat i facilitaran un nou Govern de Rajoy- és un evident exemple que hi ha polítics prescindibles. Que un país com els nostres veïns del sud se’n surti sense rumb polític ni cap full de ruta estratègic dóna la raó a aquells que pensen que qui tira del carro són les empreses i els treballadors. 

La iniciativa de la societat civil deixa en evidència la inacció de mandataris i dirigents de tot pelatge, siguin del partit que siguin. Diuen que la política és l’art de sumar. Lamentablement vivim en temps en què massa sovint alguns la utilitzen per enfrontar i enemistar, no pas per construir. Diuen que la política ha de donar resposta a les necessitats de tots els electors, dels ciutadans. Malauradament hi ha qui la fa servir per segmentar i fragmentar, no pas per cohesionar.

Un experimentat conseller delegat d’una important multinacional americana em va explicar un dia que “sense els polítics el món aniria millor”. Que el que necessita el nostre planeta són gestors qualificats que siguin capaços de resoldre els problemes de les persones. Pragmatisme en estat pur. És hora de replantejar quin ha de ser el rol dels dirigents públics. Amb acció política o sense, la bona notícia és que la societat civil se’n surt. I se’n sortirà millor si al capdavant de la cosa pública hi tenim bons gestors que van per feina.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF