L’Andreita ja té cara

Informació, desinformació i contrainformació. La triangulació perfecta perquè, sota el paraigua del pa i el circ, ho sapiguem tot i no sapiguem res

No me n’he pogut estar. Ho he fet. He obert l’enllaç de la notícia que tothom estava esperant. Per fi li hem posat cara a l’Andreita, la filla del Jesulín de Ubrique i la Belén Esteban. Hem hagut d’esperar uns llargs 18 anys perquè els mitjans puguin mostrar imatges de la noia sense tapar-li el rostre amb píxels o textures difuminades. Francament, s’ho haguessin pogut estalviar. Però el circ és així, el públic demana diversió.

Mentre estem entretinguts no molestem. Que si ara l’Andreita, que si després la marxa del Neymar al PSG, l’etapa del Tour, la pretemporada del Madrid, el nou iot de l’Amancio Ortega, el concert d’U2, l’estrena del cinema, la paella prop del mar, el gintònic a la terrassa, l’excursió al pic de torn, les vacances transoceàniques, i sobretot les fotos a Instagram... que no falti de res, com en temps dels romans, pa i circ. Tots tips, feliços i contents.

L’era de la informació ha esdevingut definitivament de la desinformació. Fa uns quants anys vaig participar en un treball de recerca universitària en què precisament s’investigava al voltant de tot plegat. Informació, desinformació i contrainformació. La triangulació perfecta perquè, sota el paraigua del pa i el circ, ho sapiguem tot i no sapiguem res. Com a mostra, la fesomia de l’Andreita.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF