Gràcies, Carles

Com la resta de persones vinculades a l'ARA.AD, va agafar-se el projecte amb il·lusió i li va donar una empenta definitiva

Si aquesta web existeix és, en bona part, gràcies a ell. Director i fundador del diari ARA, el Carles Capdevila va ser un dels impulsors del projecte periodístic ARA.AD. Recordo la primera reunió de treball amb ell i l’Antoni Bassas, l’hivern de 2014. Des del minut zero el Carles va mostrar un decidit interès perquè l’ARA Andorra fos una realitat. Una reunió de poc més d’una hora de durada va segellar un acord que va materialitzar-se en poques setmanes en forma del portal informatiu ARA.AD i els suplements periòdics dedicats íntegrament a Andorra.

El Carles, com la resta de persones vinculades a aquest mitjà de comunicació, va agafar-se el projecte amb il·lusió i li va donar una empenta definitiva. Va saber transmetre l’entusiasme per la feina d’informar a tot l’equip i va involucrar-se com el que més. Malauradament, un càncer li va fer prémer el fre, tot i que de manera relativa. La seva manera de fer i de ser no el van deixar estar-se quiet i va continuar vinculat al periodisme i l’educació, la seva altra gran passió.

En la seva etapa com a conferenciant, després d’anunciar sense embuts que li havien detectat el maleit càncer, va tenir temps per escapar-se diversos cops a Andorra. En una de les seves darreres visites, al març del 2016, va fer diverses xerrades a Andorra la Vella i Canillo. En totes apel·lava a l'optimisme, al positivisme i a agafar-se als embats de la vida amb bon humor.

En aquella estada al país, el Carles va fer un forat a l’agenda per passar a saludar els periodistes de l’ARA.AD i, de la mateixa manera que ho feia en les seves conferències, els va traslladar una convincent dosi d’integritat, d’esperança, de bon rotllo i de coratge per fer la feina ben feta des del respecte, la professionalitat i la interpretació de la vida en clau positiva.

El Carles ha estat un exemple que sempre tindrem present i que, sens dubte, ha marxat massa aviat. Gràcies, Carles.

EDICIÓ PAPER 10/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF