Dieta digital: viure en mode avió

El portal ‘infojobs.com’ recerca des de fa uns dies experts del nivell 20 per fer de guies turístics a caçadors de Pockemons estrangers

Conviure amb la vida real lluny de la voracitat digital resulta emocionant. Tant, que cada cop m’agrada més arraconar el mòbil en un prestatge del rebedor. Fins i tot hi ha dies que celebro els talls de wifi o 4G d’Andorra Telecom. Sense ser-ne conscient, resulta que faig dieta digital. O el que és el mateix, desconnecto de la bogeria d’internet.

A les campanyes de prevenció d’incendis, de com evitar bats de calor, de consells per anar a la platja i de recomanacions perquè no t’entrin a robar mentre ets de vacances, enguany hi hem de sumar les que posen de relleu l’anomenada dieta digital. Inimaginable fa un grapat d’anys, les autoritats sanitàries han posat el focus en la malaltia de l’anomenat ‘homo iphonus’.

És de sentit comú, però massa sovint oblidem que la vida també és possible sense wifi o 4G. I més que possible, imprescindible. Aplicacions com el ‘Pockemon Go’ suposen un nou punt d’inflexió a la manera d’entendre i usar les noves tecnologies. La febre de caçar ninotets atia el foc de la foguera digital. Ens embogeix una mica més. Fins al punt que el portal ‘infojobs.com’ recerca des de fa uns dies experts del nivell 20 per fer de guies turístics a caçadors de Pockemons estrangers. Sembla una broma, però és real.

Em quedo amb un dels millors consells que m’han donat mai: posa el mode avió i viu.   

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF