28/07/2012

'La vida de nadie'

1 min
'La vida de nadie'

1 . Perquè la història de Jean-Claude Romand posa la pell de gallina. L'home va enganyar la seva família i amics. Durant 18 anys feia temps en àrees de servei de carretera mentre tots creien que exercia de metge. Després d'aquests 18 anys, l'invent va començar a esquerdar-se -els diners van començar a faltar- i a l'home, que no va resistir la pressió, se li van fondre els ploms. Emmanuel Carrère en va escriure un llibre imprescindible i se n'han fet com a mínim tres adaptacions per al cinema, comptant-hi aquesta, que és la més lliure.

2 . Perquè tot i que ja havia sortit a Sin vergüenza , de Joaquim Oristrell, va ser aquí que molts vam descobrir Marta Etura, una de les actrius més dolces i lluminoses del cinema espanyol. I perquè Coronado va demostrar que podia ser alguna cosa més que el galán de la Pantoja. Des de llavors, s'ha anat embrutant fins a la recent No habrá paz para los malvados .

3 . Perquè és la incursió més reeixida al cinema d'Eduard Cortés, conegut a Catalunya per haver estat el director de programes d'èxit com La memòria dels cargols , Quico el progre i Oh, Europa! L'inici del film està tocat per un cert humor costumista, però a mesura que avança el metratge tot es torna més fosc i es fa evident que la situació no es pot reconduir sinó que ha d'esclatar.

stats