07/04/2013

Els problemes de 'La Razón' amb la ficció

1 min

La fabricació de la realitat mediàtica obliga alguns diaris a fer treballar massa els fogons, i aleshores cal vigilar que els vapors no acabin desdibuixant la frontera que separa el món real de la ficció. Ahir, la secció Pío Pío de La Razón comentava un tuit d'Ada Colau i ho il·lustrava amb una foto de l'Ada Colau... del Polònia . Les xarxes socials en van fer les preceptives riotes, però jo crec que el director del diari, Francisco Marhuenda, estava llançant un missatge subliminar per convertir-se en personatge del programa.

La premsa monàrquica toca a sometent

La premsa de Madrid fa l'onada al fiscal que ha recorregut la imputació de la infanta. Tota? No: El Mundo es manté ferreny i deixa anar un nou correu de Torres, segons el qual "la infanta va ser essencial per cobrar 178.000 euros". La Vanguardia també obria pel fiscal, però la foto l'atorgaven al flamant advocat defensor de la infanta i columnista històric del diari, Miquel Roca. O, com se l'identificava al peu, "un satisfet Miquel Roca".

Al racó de pensar

GREGORIO MORÁN

ARTICULISTA DE 'LA VANGUARDIA'

"Espriu és l'últim gran escriptor de la cultura catalana. Després van venir onades de grimpadors, una generació de barrufets que encara es conserva, i aquest vernís olorós de les subvencions per a genis en potència"

stats