PAREU MÀQUINES
Misc 07/08/2013

Les hamburgueses sintètiques vistes pels diaris conservadors

i
àlex Gutiérrez
1 min

Un laboratori ha fabricat una hamburguesa sintètica i treballa per produir-ne industrialment i garantir així un accés barat -i mediambientalment sostenible- a la carn. Bona notícia, doncs. Per això sobta que La Razón intentés desprestigiar el projecte fa uns mesos, quan suggeria que cada unitat valdria 250.000 euros (quan, evidentment, era el cost del primer prototip). També era estrany que ahir La Vanguardia titulés en portada: "Una hamburguesa sintètica? Si no en milloren l'aspecte...", com si estiguéssim parlant de delicatessen i no de mitigar la fam al món (i, de fet, a dins enquadraven així el tema). Potser hi ha alguna reticència per part dels dos diaris conservadors perquè la carn està feta a partir de cèl·lules mare. Però, aleshores, més que trivialitzar amb el tema hauria estat bé conèixer els arguments contraris.

Barra lliure, que és agost

El Mundo entrevistava Olvido Hormigos, famosa arran d'un vídeo sexual. Després d'una de les respostes ("Crec que m'estic equivocant, que tot això em pesarà"), el periodista acotava "[sembla que parla seriosament]". Uau. ¿En la resta de respostes no parla seriosament, doncs? ¿Se'n fum el periodista? Tal volta sigui una fotesa, però una sortida de to així només s'explica per l'empara del laxíssim i barralliuresc paraigua "Entrevista d'estiu".

Al racó de pensar

JOSÉ MARIA MARCO

A 'LA RAZÓN'

"La Generalitat de Catalunya, en la seva obsessió de tractar de tu a tu les grans potències mundials, s'esforça des de fa temps per institucionalitzar i aprofundir les relacions amb Gibraltar"

stats