PAREU MÀQUINES
Efímers 11/04/2014

Els diaris esportius concedeixen la victòria a l’Atlètic

i
àlex Gutiérrez
2 min
Els diaris esportius concedeixen la victòria a l’Atlètic

La premsa esportiva té mal perdre i sovint, davant de la derrota, busca mil i un pretextos o, senzillament, desvia la qüestió. No és el cas d’ahir, quan els tres esportius catalans van donar una lliçó de fair play, i és just que se’ls hi reconegui. “Gran Atlètic”, deia Mundo Deportivo, i explicava que els de vermell i blanc “havien superat el futbol blaugrana amb fe i intensitat”. Sport, ben gran: “Encara que ens dolgui: l’Atlètic va ser millor”. I subtítol de L’Esportiu : “Un partit nefast en què l’Atlètic va ser superior”. Tot això en portada: bravo. Però com que sóc desconfiat de mena... ¿si hagués estat el Reial Madrid hauríem vist tanta elegància?

Targeta vermella

La premsa esportiva té tirada al joc de paraules punyent. I de vegades es passa de frenada. El Daily Mirror obria portada del seu suplement esportiu amb el titular “ You dirty Schwein ”, que es podria traduir com a “Maleït Schwein”, en referència al jugador Bastian Schweinsteiger, que va veure una targeta vermella per una entrada duríssima sobre el jugador del Manchester Wayne Rooney. La part esmolada del dard és que Schwein, en alemany, significa porc. La gracieta li ha costat al diari que el Bayern de Munic hagi retirat l’acreditació als periodistes que havien de cobrir abans-d’ahir a la nit el partit de tornada entre els dos equips.

Schrödinger i el procés

Schrödinger va imaginar un gat que estava alhora viu i mort: era la seva manera de denunciar l’aparent absurd de la física quàntica, que assegura que les partícules són d’una manera i, al mateix temps, de la contrària. Amb el procés català i els seus referents passa el mateix. Escòcia o el Quebec són realitats com-ple-ta-ment diferents fins que, quan interessa, es converteixen en models. Ahir, editorial d’ El País amb el subtítol “La derrota dels independentistes del Quebec mostra la vitalitat del federalisme integrador”. No els xiulen les orelles? El títol (“Punt de retorn”) alimentava la tesi que l’independentisme és un suflé que el federalisme pot fer baixar.

stats