PAREU MÀQUINES
Misc 23/07/2013

El botó de fer desaparèixer les notícies d'Espanya

i
àlex Gutiérrez
1 min
El botó de fer desaparèixer
 Les notícies d'Espanya

Ahir la web de The Guardian oferia l'opció de fer desaparèixer tot el devessall de notícies reials amb un sol clic sobre una pastilla on s'hi llegia "Republicà?". ¿I si la premsa catalana, ni que fos per un dia, tingués el botó de fer desaparèixer les notícies d'Espanya? Ni presidents plasmàtics, ni ambaixadors de la Marca Espanya copròfils: aquell silenci beatífic que s'esdevé quan la nevera apaga el motoret. Alliberament, però també la responsabilitat de trobar un nou relat en el qual parlem del que volem ser, sense la crossa del victimisme i la derrota. És només un experiment mental, però temptador, oi?

L''Abc', en èxtasi pel descens de l'atur

L'experiment haurà d'esperar. Un smiley amb la rojigualda : així s'il·lustrava a l'Abc -talment una rave cañí dels anys noranta- la notícia que l'atur baixarà a la propera Enquesta de Població Activa (EPA) més que cap altre any de la crisi. L'editorial, llepa, es deia Espanya comença a sortir-se'n i lloava "el camí reformista emprès pel govern", que, al seu parer, desmuntava "les infundades crítiques" de l'oposició. Que aquest mateix govern sigui el que ha dut Espanya a un atur del 27% no mereixia cap comentari. I a veure què passa a la tardor: que sant Paco Pil els protegeixi.

Al racó de pensar

JOSÉ GARCÍA DOMÍNGUEZ

ARTICULISTA DE LIBERTAD DIGITAL

"Va haver-hi un temps, fa molts, massa anys, en què allò que marcava la diferència ontològica entre el diari El País i La Voz de Almendralejo era que els redactors del primer sabien que el Tribunal Constitucional no forma part del Poder Judicial"

stats