Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Vinculant l’agressió a Navarro i el procés sense aportar proves

Cap dels vuit diaris aportava cap dada sobre l’agressió patida per Pere Navarro que permetés dilucidar la motivació de l’atac. Però dues capçaleres, tot i així, col·locaven el tema a portada i el vinculaven al procés sobiranista. Ho podien fer perquè des del PSC s’havia alimentat aquesta tesi. Per tant, tant els titulars d’El Mundo (“Els socialistes denuncien l’escalada de tensió després d’una agressió a Pere Navarro”) com d’ El Periódico (“El PSC atribueix una agressió a Navarro a la crispació sobiranista”) són tècnicament correctes: descriuen un fet veraç. Ara bé, ¿no hauríem d’anar els periodistes un pèl més enllà? Per comprar aquesta atribució al PSC, ¿no li hauríem de demanar algun indici que la sustentés? Una dona sense identificar -com a mínim mentre escric aquestes línies- li clava un cop de puny i li etziba un insult desproveït de cap connotació política. No hi ha base per vincular-ho al procés. Més encara: fer-ho sense aportar indicis clars i comprovables hauria de ser motiu de censura. I això, esclar, és compatible amb la condemna radical de l’agressió, sigui quina sigui la motivació. La resta de diaris recollien la notícia amb titulars que se cenyien a l’agressió.

En canvi, la portada d’ El Mundo ja parlava de “l’escalada de tensió que s’està produint a Catalunya per la deriva sobiranista de la Generalitat que dirigeix Artur Mas, ERC i entitats com l’Assemblea Nacional”. I La Razón, en un dels editorials, no s’estava de dir que “des de fa més de dos anys, el nacionalisme està sotmetent la societat catalana a una pressió que només fomenta la intolerància”. A dins, els titulars també vinculaven agressió i clima polític, emparant-se en tuits i declaracions.

Remember Montilla: “Fets, no paraules”.

Àlbum de titulars

“L’Organització Mundial de la Salut proposa com a objectiu del mil·lenni per al 2030 no defecar a l’aire lliure” (Cadena SER)

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF