PAREU MÀQUINES
Misc 16/07/2013

'El Periódico' ja ha defenestrat Mariano Rajoy

i
àlex Gutiérrez
1 min

La foto de portada d'El Periódico va amb el titular "Sobri però brillant" i es refereix al Mundial de natació que acull Barcelona. Però visualment sembla que il·lustri el titular de dalt: "El PP a l'abisme". Llegim això, mirem aleshores la imatge de l'home enfilat al trampolí amb una escombra i és impossible no muntar-se la pel·lícula: l'operari acaba d'empènyer Rajoy passarel·la avall, pirata style. Fins i tot sentim el catacroc que deu haver fet quan la presidencial closca ha topat amb la dura realitat d'una piscina buida (que, com a bon abisme, no apareix a la foto). Efecte involuntari? No ho crec. I m'agafo al titular del Mundial per dir que l'editor gràfic efectivament ha estat sobri, però brillant.

La lògica alternativa de l''Abc'

Tot i que El Mundo ha exagerat l'abast dels SMS, fent titulars que no es desprenien explícitament dels missatges, és innegable que la relació epistolar evoca aquell acudit del dentista ("No ens farem mal, oi, doctor?"). Per això fa pujar els colors que l'Abc tituli en portada: "Els SMS proven que Bárcenas no va aconseguir doblegar Rajoy". Recontraehem: que Rajoy no parli obertament del tema no demostra la inexistència del pacte/xantatge. Sobretot perquè no el nega quan Bárcenas l'invoca. Suspens en lògica.

Al racó de pensar

JOSÉ LUIS ROLDÁN

ARTICULISTA DE 'LIBERTAD DIGITAL'

"El cas Bárcenas té lloc en l'àmbit de la societat civil (és a dir, en principi, ni a vostè ni a mi ens posen la mà a la cartera)"

stats