12/03/2013

L''Abc' sacseja el fantasma de Kosovo

1 min
L''Abc' sacseja el fantasma de Kosovo

Lamentable que els catalans hàgim de saber per la premsa de Madrid que el que més ens convé és anar a l'armeria del barri i aconseguir un Kalàixnikov. Però sí: l'Abc desvelava en portada que "el pla B de Mas és Kosovo". Llegint més enllà del titular, descobrim aleshores que només parla de l'opció de fer unes eleccions plebiscitàries, una informació no precisament nova. Però, esclar, ven molts més diaris deixar anar la paraula "Kosovo" i fer planar el fantasma d'una guerra que va deixar 15.000 morts.

Perdre 40.000 manifestants en 25 pàgines

Estem acostumats a les xifres dispars de manifestants, segons si qui mesura són els convocants o les autoritats competents. El que no és tan habitual és que sigui un mateix diari qui jugui a embolicar la troca. La Razón , a la pàgina 12 (secció España), assegura que a Barcelona diumenge van marxar 60.000 persones en contra de les retallades. 25 pàgines més enllà, a la secció Catalunya, diu que n'hi havia 20.000. Temo seguir passant pàgines i que arribem a un nombre negatiu de manifestants.

Les 1.500 amigues entranyables del rei

Vanitatis entrevista el polèmic biògraf Andrew Morton i selecciona el següent titular: "El rei ha estat amb 1.500 dones al llarg de la seva vida". Però la frase, a dins de l'entrevista, és "Ha pogut estar amb prop de 1.500 dones a la seva vida". Home, hi ha una diferència notable entre estar amb una dona i poder estar amb una dona. Sense demèrit, quedi clar, del poder de seducció i virilitat de sa majestat.

stats