Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

L’‘Abc’ ja assimila L’ANC a ETA

Un cop els diaris espanyolistes consideren neutralitzat el front polític del procés, concentren els seus esforços a desbaratar el veritable moll de l’os: la seva base popular. Un dels primers objectius és l’Assemblea Nacional Catalana (ANC): fa setmanes que se succeeixen les (presumptes) notícies que preparen el terreny per a una eventual il·legalització de l’entitat. Ahir l’ Abc tirava per la còmoda via del paral·lelisme amb ETA, el gran escarràs de la caverna. “L’estratègia de desobediència civil que ara promou l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per imposar de manera il·legal la secessió, ja va ser dissenyada fa 20 anys per ETA”, escrivien. L’article estava ple de frases gens objectivables: “Com si s’haguessin inspirat en el pla d’ETA [...]” o “[...] afirmació tan inquietant com la que recollia ETA al seu pla” (m’he de comprar un inquietantòmetre urgentment).

El diari mostra una pertinaç tendència a veure etarres per tot arreu. El mes passat, arran de les manifestacions estudiantils, posava un jove encaputxat i enfilat en un fanal en portada, sota el titular “Hereus del terrorisme de carrer”. Subtítol? “L’esquerra radical es nodreix de joves de l’entorn d’ETA”. En aquests temps en què el preu del paper és un maldecap per als editors de premsa, l’ Abc hauria de considerar seriosament explicar quines coses no són ETA: l’estalvi pot ser rellevant. O podria destinar aquest paper, per exemple, a explicar el cas de Rafel Martín, el jove que ha denunciat haver estat apallissat per vuit agents de la Policia Nacional aparentment per dur una estelada. Cap dels diaris de Madrid se n’ha fet ressò a les edicions impreses -sí a la web- tot i la feredat de les fotografies aportades pel jove o el fet que ERC i CiU ja ha anunciat que duran l’afer al Congrés.

Àlbum de titulars

“El club de ‘guarros’ de Hollywood que es renten poc i fan mala olor” (Periodista Digital contra Viggo Mortensen i companyia)

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF