Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El nou ‘España va bien’ dels diaris afins a Rajoy

Això que la realitat t’espatlli un titular, no diguem ja tota una portada, és una verdadera llauna. Dimarts se sabia que Espanya tenia el dubtós honor de copar cinc primeres posicions en un rànquing de les deu regions europees amb més atur. Ahir El Periódico obria la portada amb el tema (“Líders de l’atur”) i El Mundo, El País i La Vanguardia també reservaven espais a les seves portades per reflectir el tema.

Mentrestant, però, a la irreductible Gàl·lia dels diaris que conformen la guàrdia rajoïana se seguia amb el seu relat periodístic, que retrata Espanya com a poc menys que un Xanadú on ja tornem a lligar els gossos amb segovians xoriços de Cantimpalo. L’ Abc omplia la seva primera pàgina amb una fotografia de la platja del Postiguet, a Alacant. “Espanya torna a fer turisme”, assegurava el triomfal titular. O sigui: el mateix dia que Europa et treu les vergonyes sobre l’atur, tu et vantes en primera pàgina del turisme i la platgeta: només hi faltaven les sueques, un Javier Pajares o un rètol de Spain is different. A dins el tema de l’atur quedava relegat a una peça discreta a la secció d’Economia.

L’estratègia de La Razón era diferent. Mentre tothom titulava pel rànquing de la vergonya, el diari treia el garrafó de mercromina i obria pàgina amb: “Espanya, sisè país de l’OCDE que més llocs de feina va crear el 2013”. Només en el subtítol s’admetia que “cinc regions espanyoles, encapçalades per Andalusia, entre les deu amb més atur d’Europa”. A les pàgines inicials, en un dels minieditorials que apareixen sota l’epígraf Puntazos, n’escrivien un de titulat “La creació de feina a Espanya és un fet”. I de regal, diumenge, unes ulleres tornassolades per mirar l’atur.

Àlbum de titulars

“Existeix la mort? Una teoria científica assegura que no” (Público.es)

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF