23/08/2012

'Doble cuerpo'

1 min
'Doble cuerpo'

1 . Perquè és la pel·lícula favorita de Patrick Bateman, el protagonista de la novel·la American Psycho , de Bret Easton Ellis. De fet, el llibre està farcit de referències d'aquest film de Brian de Palma, prou kitsch per convèncer un financer de Wall Street amarat de l'esperit devorador dels vuitanta. La pel·lícula també va inspirar l'actriu pornogràfica Holly Body, que va adoptar aquest nom artístic perquè era el que tenia el personatge interpretat per Melanie Griffith.

2 . Perquè, fidel a la seva dèria de provocar, De Palma va voler que aquest fos el primer film de Hollywood amb escenes sexuals no simulades. La Columbia va aconseguir treure-li la idea del cap.

3 . Per la música de Pino Donaggio, un personatge singular. Va començar tocant el violí en peces de Vivaldi, abans de passar-se al costat fosc del rock el 1959, quan va cantar per primer cop amb Paul Anka. Amb la cançó Io che non vivo va vendre més de 80 milions de discos al món. Després es va passar a les bandes sonores de pel·lícules de por. En aquest camp, va treballar molt per a De Palma i D'Argento. Escoltar ara aquestes bandes sonores fa petar de riure: són excessives i els teclats han envellit malament; sonen ronyosos. Però van marcar el so de tota una generació de films de terror.

stats