PAREU MÀQUINES
Misc 06/09/2013

Bons temps per a la lírica, amb la dimissió de Zaragoza

i
àlex Gutiérrez
2 min

Els Golpes Bajos no haurien cantat allò de Malos tiempos para la lírica si haguessin vist el titular d'ahir d' El País : "L'espionatge polític de Catalunya colpeja el cor del PSC". Per què tanta poesia? A la majoria dels diaris, José Zaragoza apareixia com a subjecte del titular, però al diari de Prisa li concedien la sempre més amable ubicació d'un subtítol. I el verb no era dimiteix , sinó deixa . Mercromina periodística. El Periódico -l'altre diari pròxim als socialistes- s'emparava també en la metàfora ("Els socialistes deixen anar llast"), però en aquest cas la pena de portada era inapel·lable: la foto del ja exdirectiu del PSOE presidia la pàgina.

L'eufòria no arriba a les cases d'aposta

Els diaris de Madrid alimenten aquests dies la idea que la ciutat serà escollida per acollir els Jocs del 2020. El Mundo , dijous, deia que "50 dels 98 membres del COI han promès votar Madrid". La Razón i l' Abc van fent desfilar esportistes que donen suport a la cosa. Hi ha buen rollito . Però l'eufòria no arriba a les cases d'apostes. De les nou webs que monitoritza Oddschecker, en totes surt Tòquio com a preferida. He intentat apostar que cap diari espanyol donarà aquesta dada en un lloc destacat. Però el sistema m'ha dit que no ho podia fer. Es pagava a massa poc.

La coqueteria de Soraya (un misteri)

"Soraya Sáenz de Santamaría torna de les vacances rejovenida", llegeixo a la web de l'Abc , en una peça sobre l'arrencada de curs de la vicepresidenta. A la tarda, però, el titular ha canviat de "rejovenida" a "coqueta". I el text ha patit alguns canvis. Al matí s'esplaiaven amb gràcia dient que SSS es llimava les ungles. A la tarda havien esporgat el fragment fins a deixar-hi un lacònic "Va aparèixer amb les ungles de color granat". Fa olor de trucada, oi?

stats