Publicitat
Publicitat

Els insospitats lladres de paperetes

Un referèndum a Can Barça és com unes eleccions polítiques, però amb alguna diferència. La més important és que les paperetes no són amagades per interventors maliciosos sinó que són robades per turistes amb ganes d’endur-se un record gratuït de la seva visita al Camp Nou. La resta, molt semblant. Artur Mas va intentar exhibir la seva experiència en aquests tipus de comicis, però es va oblidar la papereta i es va veure obligat a recular per buscar-la.

El referèndum va provocar escenes curioses. Mentre els mitjans de comunicació esperaven Josep Maria Bartomeu a la mesa 16, un soci disfressat d’Obèlix que celebrava el seu comiat de solter va exercir el seu dret a vot a pocs metres de distància. Les meses electorals estaven formades per treballadors del club. Beto Borregán, exjugador d’hoquei patins que té la samarreta retirada al Palau Blaugrana, era a la primera taula i Gustau Galvache, cap de premsa de l’equip d’handbol, a la número 35 en una jornada electoral en què el més difícil va ser aparcar el cotxe i aconseguir una de les 11.000 racions de botifarra amb mongetes.

Les meses electorals del referèndum van continuar obertes durant el partit entre el Barça i el Betis, però l’assistència de votants va ser pràcticament nul·la entre les sis i les vuit. Els treballadors del club, que van cobrar 330 euros bruts per la seva jornada laboral, ho van aprofitar per menjar-se un entrepà i recuperar forces. “Hem passat l’hora més difícil. Descanseu, mengeu i escolteu la ràdio”, van sentir per megafonia just després d’haver-se assabentat del gol de Leo Messi per la sorollosa reacció del Camp Nou. L’emissora escollida per seguir el marcador durant la primera meitat va ser Catalunya Ràdio. Durant la segona, RAC1.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF