POLIESPORTIU

Oxigen per modificar la llei de les professions de l’esport

La moratòria del règim sancionador serà fins al gener del 2017

Segons ha pogut saber l’ARA, el Govern tramitarà dimarts un decret llei amb una moratòria del règim sancionador de la llei 3/2008 de l’exercici de les professions de l’esport. L’ajornament, impulsat per la secretaria general de l’Esport, serà fins al gener del 2017 i busca temps per modificar la norma. L’objectiu és aprovar els canvis entre la primavera i l’estiu del 2015.

“La moratòria ens donarà espai i tranquil·litat per treballar amb calma les propostes que el sector de l’esport va exposar dimecres al Parlament, sumar sinergies i ajustar la llei al que demanen les federacions. Es tracta de buscar punts en comú per crear un model de formació adequat, que sigui una referència”, explica Ivan Tibau, secretari general de l’Esport. “No serà fàcil arribar a acords, però la voluntat existeix i tenim un camí de millora -afegeix Tibau-. A Catalunya hem sigut pioners a l’hora de regularitzar les professions de l’esport, però quatre comunitats autònomes ja estan estudiant el nostre model. L’objectiu és buscar un espai i un ordenament jurídic en què totes les parts implicades puguem estar còmodes”. “Les circumstàncies actuals no són les mateixes que l’any 2008, quan es va aprovar la llei i, per tant, cal adequar-ne el contingut”, diu.

“La majoria de queixes han vingut del món del bàsquet, però hem de pensar que hi ha 68 federacions més. Hi ha molta gent que ha fet els deures i ha actuat bé, però buscarem solucions per a la Federació Catalana de Bàsquet. La majoria de títols podran ser homologats -puntualitza Tibau-. És cert que hi ha coses de la llei que no s’adeqüen a les característiques del sector i aquesta és la feina que ara hem de fer als despatxos”.

Llicència esportiva única

La secretaria general de l’Esport va confirmar ahir que, tal com va avançar l’ARA, el Govern presentarà un recurs d’institucionalitat contra l’estat espanyol per la imposició de la llicència esportiva única.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF