Publicitat
Publicitat

Marc Duch: “Em posiciono pel no perquè no sé què anem a votar”

Marc Duch, un comptable que es va fer soci del Barça el 2006, però que va al Gol Sud del Camp Nou des de fa més de 30 anys amb el carnet del seu pare, és el creador de Noalareforma.com, una pàgina web que recull arguments per votar no al referèndum sobre la proposta del nou Camp Nou, l’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana.

Per què creu que el soci del Barça ha de votar no al referèndum?

És una hipoteca econòmica i patrimonial a llarg termini, un projecte unilateral d’aquesta junta directiva que no fa diferents propostes. S’ha de votar que no perquè la projecció econòmica és molt arriscada i penja dels resultats esportius. L’estadi s’ha de reformar, però cal un debat més ampli.

Quan va decidir que calia fer campanya pel no?

Quan van presentar el projecte vaig veure que hi havia coses que no quadraven. Vaig començar a parlar amb gent i vaig veure que la gent està molt poc informada. Vaig intentar donar forma als dubtes que tenia i en una tarda vaig crear la pàgina web. La vaig posar en marxa de manera paral·lela a la campanya del sí, però legalment no sabia si ho podia fer abans o no.

Per què es posiciona pel no?

Em posiciono a favor del no perquè no sé què anem a votar. No és un projecte tangible, és una proposta indefinida. Sabem poques coses de com serà la remodelació. Per anar a votar has de saber què estàs votant. Si et pregunten si vols una casa millor i t’ensenyen un dibuix maco, tothom respon que sí, però jo així no compro coses. Abans de gastar-me diners m’informo de les característiques de les coses. El club ha muntat l’exposició i les sessions informatives, però no ha donat prou informació. No ha aclarit quin banc ens prestarà els diners o quina empresa es quedarà el cognom del camp. Abans de votar, vull saber-ho. Quan tingui tota la informació, decidiré.

¿No tenen la informació o no la comuniquen?

No ho sé. Hi ha coses que em fan pensar que tenen més informació de la que ens donen, però no ho sé. La junta directiva diu que l’assemblea de socis compromissaris haurà d’aprovar el cognom del Camp Nou, però en tota la història de l’entitat aquest organisme tan sols ha tombat una proposta. Delegar una decisió així quan has fet un referèndum no té sentit.

Què és el que més el preocupa?

L’aspecte econòmic era el que més em preocupava a l’inici i el que em va incitar a moure’m. Veig que hi ha massa incertesa per fer aquest pas. Després de veure les sessions informatives, em preocupa la mercantilització que s’està fent del club. Estem votant un model. Quin estadi volem? Un destinat a grans capitals i turistes o un per al soci? El club s’està allunyant del soci.

Quin paper ha tingut el club?

Hi ha tres parts: una del sí, una del no i una altra de la participació. El club hauria de promocionar la de la participació. La campanya pel sí l’hauria de fer la junta o els socis que hi estiguin a favor. El club no ha fomentat el debat i els possibles candidats, que estan pendents d’un excessiu tacticisme electoral, tampoc s’han posicionat gaire.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF