Publicitat
Publicitat

VALLPARADÍS

Albert Soler, la nova guerra d'un club massa gran

Xavi Pascual fa dies que té diagnosticada la malaltia que té paralitzat aquest nou Barça, però no acaba de veure clar com combatre-la. Una cosa és aplicar la recepta que li demana el cos i una altra la que resulti més coherent amb el projecte blaugrana que ha de compartir fins al 2015 amb Joan Creus. L'entrenador no està gaire content amb l'actitud d'alguns dels fitxatges, als quals critica la dispersió. L'ambició, la competitivitat i la preparació mental del partit són tres mínims sense els quals el tècnic no es veu capaç de competir i no tots els nous jugadors s'ho agafen amb la mateixa intensitat. El que més treu de polleguera el preparador de l'equip català és que alguns fan distincions entre els partits de l'Eurolliga i els de la Lliga Endesa, entre els enfrontaments importants per als seus nous contractes i els que tan sols capten l'atenció de 4.487 espectadors de mitjana al Palau Blaugrana.

Sap Xavi Pascual que el Reial Madrid porta un gran avantatge, més gran fins i tot que el que les tres victòries de diferència reflecteixen en la classificació. El gruix de l'equip que entrena Pablo Laso, que va ser campió d'Europa durant 20 minuts de la temporada passada, fa anys que perfecciona un estil i té els seus mecanismes de joc més interioritzats. És cert que el Barça té una rotació interior major, però l'única manera efectiva de combatre les virtuts del rival blanc és amb un treball tàctic superior i amb una defensa més agressiva, dos requisits que exigeixen més feina.

Com li passava a Pep Guardiola, que va acabar cansat de combatre tots els atacs externs, Xavi Pascual se sent sol en un club massa gran i per això va demanar que algú -Joan Bladé va ser l'escollit- reforcés la seva crítica arbitral. L'entrenador ha de trobar l'equilibri entre aïllar-se d'un entorn que ell sobredimensiona i no sentir-se sol en una entitat que ara mateix està distreta amb altres guerres, com la d'influir en l'elecció del nou president executiu de l'ACB. Albert Soler és l'aposta desitjada per un Barça que no vol perdre la bona sintonia que tenia amb Beto Agustí. L'elecció es farà durant l'assemblea del dimarts 17.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF