16/06/2013

Un Grill Parlant en el País de les Joguines

1 min

"Ara només cal una sospita perquè usin tot el teu passat en contra teu"

Edward Snowden

LES REVELACIONS de Snowden m'han fet pensar en el Grill Parlant avisant Pinotxo dels perills que comporta deixar-se seduir per les temptacions del País de les Joguines.

El nostre està ple d'iPhones, iPads, BlackBerries, Facebooks o Twitters que ens enlluernen i ens creen la il·lusió que tenim a la punta dels dits tota la informació del món per compartir-la amb qui vulguem.

I no hi hauria res dolent en tantes meravelles tecnològiques si no fos que els hem entregat el nostre temps i la nostra intimitat, com si creguéssim de bona fe que eren autèntics filantrops, gairebé sants -penso ara en Steve Jobs-, els que treballaven dia i nit per crear-les.

Potser descobrim massa tard que el poder que sentíem que ens donaven l'estàvem intercanviant pel que ells guanyaven sobre nosaltres. Amb l'agreujant que la majoria d'aquells sants barons resulta que formen part del mític club Bilderberg.

Mireu-los bé. Hi ha alguna cosa infantil en aquests adults que tot el dia teclegen a les seves pantalletes oblidant que la pedra de toc de la comunicació és poder compartir llargs silencis amb algú sense sentir-nos incòmodes.

I aquests silencis, us ho asseguro, cap Gran Germà els pot craquejar, perquè són el sediment d'un munt de complicitats que demanen, primer de tot, mirar als ulls de la persona amb qui estem sense clics, ni pips, ni missatges pendents.

stats