31/03/2013

Deixem de dir-ne 'terrorisme'

1 min

"Ada Colau dóna suport a grups pròxims a ETA"

Cristina Cifuentes

Quan la delegada del govern espanyol a Madrid, fent un ús matusser de la repugnant (i previsible) demagògia faesiana , estén l'ombra terrorista sobre Ada Colau i la PAH, la reacció d'indignació inunda les xarxes.

Però ara convé recordar que el papu fred del terrorisme l'hem engreixat entre tots. Són excepcionals els mitjans que no han fet servir a tort i a dret, per por del què diran, aquest estigma tan perillós i ofuscant.

A partir de l'11-S, Bush i els neocon el van brandar amb un zel digne del maccarthisme. I el gris Aznar, que ja el predicava ben solet abans, hi va veure una ocasió d'or per fer-se un lloc entre els grans.

Posats a reivindicar Colau, potser que anem fins al final i desterrem del llenguatge informatiu un terme visceral que no ajuda a entendre res. Perquè condemnar la violència monstruosa dels terroristes no vol dir, com afirma Aznar, que en la seva arrel no hi pugui haver causes justes.

Cifuentes resulta grotesca quan ens ven les mobilitzacions de legítima indignació popular com a filoterrorisme, però cap acció violenta de les víctimes d'aquesta llei hipotecària, si s'arribés a produir, faria menys urgent canviar-la ni menys culpables els que fins fa quatre dies tenien la barra de trobar-la modèlica.

Ben al contrari, serien també responsables del clima que hi ha portat. Perquè la fal·làcia més perversa d'aquest discurs és que vol invisibilitzar una violència que no és menys terrible: la que pel lamentable funcionament de la nostra democràcia pot arribar a exercir la legalitat vigent.

stats