23/06/2013

Ara punxen fibra òptica i abans punxaven vida

1 min

"Què vaig fer perquè

l'estat em tractés així?"

Charlotte

LA TENDÈNCIA dels espies britànics a punxar intimitats ve de lluny. Alguns dels que ara són experts en islamismes tenen un passat als anys 80, quan eren més joves i atractius, com a agents infiltrats en grups tan perillosos per a l'estat com associacions ecologistes o de defensa dels animals.

Començaven fent-se seva la identitat d'un nen mort i, malgrat estar casats i tenir fills, li acabaven fent un nen a una ingènua activista, com la Charlotte, per esfumar-se al cap d'uns anys al·legant que la policia els perseguia.

La Charlotte es va passar 24 anys fent-se culpable d'un trencament que va deixar el seu fill sense pare i la va obligar a pujar-lo en condicions d'extrema pobresa. Finalment, no fa gaire, va veure al Daily Mail la foto d'aquell home reconvertit en un respectat alt funcionari que no vivia gaire lluny de casa seva.

Saber que l'estat ho va saber sempre tot i va tolerar que tingués una vida de merda fa que avui es pregunti quina mena de seguretat ha pagat amb els seus impostos. No és l'únic cas. Hi ha desenes de dones damnificades per aquests James Bond de pa sucat amb oli.

Són històries que confirmen que mai no podem esperar res de bo de la naturalesa humana quan li donem un poder impune sobre la vida dels altres, i que sempre que regalem a l'estat una completa opacitat per combatre presumptes amenaces estem degradant la nostra democràcia.

stats