Publicitat
Publicitat

NOU ESPAI BARÇA

El sopar que va frenar Rosell i l’Ajuntament

La idea de l’expresident era fer un estadi a la Diagonal

Quatre comensals. Zona alta de Barcelona. 19 de gener del 2014. Nit freda. Sobre la taula una decisió vital per al futur del Barça i la ciutat. El president blaugrana Sandro Rosell té la intenció de presentar als socis la proposta de construir un nou estadi a la Diagonal i abandonar definitivament el barri de les Corts. Un projecte de 1.200 milions d’euros. La idea del llavors màxim mandatari blaugrana la comparteixen des de l’Ajuntament de Barcelona, especialment el regidor d’Urbanisme, Antoni Vives, que considera que es tracta d’un moviment estratègic fonamental per dinamitzar la capital catalana. Per a Rosell és una qüestió personal, un projecte que ha madurat durant molts mesos, malgrat que els seus companys de junta fa setmanes que li insisteixen que recapaciti. Els altres dos comensals són l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, amfitrió d’un sopar que se celebra a casa seva. Vilarrubí aconsegueix culminar una tasca de moltes setmanes, i que compta amb la complicitat d’altres membres de la junta, especialment el vicepresident econòmic, Javier Faus, per convèncer Rosell i Vives que el projecte és inviable i el Barça ha de continuar a les Corts.

La junta anuncia el projecte

El 20 de gener del 2014, poques hores després d’aquesta cita que s’allarga durant hores parlant sobre el Barça, l’entorn i algun periodista molest per a Rosell, la junta decideix aparcar definitivament el projecte de la Diagonal i presentar com a única proposta per al referèndum la construcció d’un nou estadi on ara s’ubica el Camp Nou. La junta ha guanyat la partida al president, i també a l’Ajuntament de Barcelona, que, malgrat mantenir públicament una posició neutra respecte a la decisió del club, era favorable a traslladar les instal·lacions culers lluny de les Corts. Tres dies més tard d’aquesta decisió, Sandro Rosell dimiteix i Josep Maria Bartomeu agafa el relleu com a president del Barça.

Demanen més temps

El primer capítol d’aquesta partida es va viure el 9 de desembre del 2013. A la reunió de la junta que se celebra a les instal·lacions del Camp Nou, Javier Faus i Carles Vilarrubí fan un parlament davant dels seus companys en què deixen molt clar que l’opció de la Diagonal és impossible de materialitzar. Els 1.200 milions que costaria el projecte posarien en risc la viabilitat de l’entitat. Faus i Vilarrubí compten amb el suport, entre d’altres, de Jordi Moix, responsable de patrimoni, i l’actual president, Josep Maria Bartomeu.

Els directius demanen temps a Sandro Rosell. Volen que la decisió no es prengui aquell 9 de desembre, creuen que s’han d’estudiar amb deteniment les dues opcions que els informes han posat sobre la taula. Es tracta d’una estratègia per guanyar temps i aturar definitivament el projecte que Rosell volia tirar endavant.

En la decisió més important dels últims 50 anys del club, tal com la va qualificar Rosell i com també ha fet Bartomeu, l’anterior president no tenia el suport de la majoria de la directiva, especialment dels seus vicepresidents i de l’home encarregat de l’àrea patrimonial. Rosell i l’Ajuntament anaven en una direcció, la resta de la cúpula en una altra, la que votaran aquest dissabte els socis en referèndum.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF